donderdag 17 oktober 2013

Profiteer van besparingen op het gebied van de robottechniek!

Door een zorgvuldige constructie en installatie van robotsystemen wordt de productiviteit verhoogd en worden de kosten gereduceerd.

Om concurrentievoordelen te behalen, implementeren steeds meer fabrikanten robotsystemen voor het uitvoeren van repeterende taken. Vaak worden bijv. robotarmen geïnstalleerd waarmee wordt gewerkt in de buurt van personeel dat werkzaam is bij productielijnen. Bij een juiste implementatie kan met robotsystemen productietijd worden bespaard en kunnen productiekosten worden gereduceerd.



Meer veiligheid bij de gelijktijdige inachtneming van de geldende normen

Het zorgvuldig rekening houden met veiligheidsaspecten tijdens de planning kan bijdragen aan de maximalisatie van productievoordelen van robotsystemen en de conformiteit veiligstellen. De internationale norm ISO 10218, waarin veiligheidseisen voor industriële robots worden gespecificeerd, is overgenomen door talrijke landen met een andere rechtspraak. Tot de met ISO 10218 geharmoniseerde nationale normen behoren ook actualiseringen van ANSI/RIA R15.06 in het jaar 2012 door de American Robotics Industry Association. Deze robotnormen bieden ondersteuning met betrekking tot veiligheidsfuncties voor situaties waarin mens en robot samenwerken. Ook de noodzakelijkheid van risicobeoordelingen en PL- of SIL-specificaties wordt in deze normen benadrukt.

Met Pilz maakt u een veilige keuze

Pilz voert een zorgvuldige planning en implementatie uit van uw robotsystemen, om veiligheid bij een gelijktijdige maximalisatie van de productie en minimale stilstandstijden te garanderen. Onze service omvat tests van de arbeidssnelheid, nalooptijden en het machinevermogen alsmede de correcte instelling hiervan met het oog op de inachtneming van de voorschriften.

Meer informatie:
Risicobeoordeling

Geen opmerkingen:

Een reactie posten