donderdag 17 oktober 2013

Pilz kiest voor papierloze documentatie

Door de overstap naar elektronische handleidingen bespaart Pilz voortaan meer dan 700 kg CO2 per jaar.

Om enerzijds tegemoet te komen aan de gewijzigde eisen van de klant en anderzijds aan de bescherming van het milieu, stelt Pilz de documentatie van het veiligheidsrelais PNOZsigma voortaan elektronisch beschikbaar om te downloaden. Verdere producten zullen volgen.


Minder is meer

In plaats van een complete handleiding van minimaal 16 pagina's is bij de levering af fabriek een bijlage van 4 pagina's bij de apparatuur gevoegd. De geldige documentatie kan gedurende de complete levenscyclus van het product op de website van Pilz worden opgeroepen of als gedrukte versie bij Pilz worden aangevraagd. Zo kan de gebruiker gericht de benodigde documenten selecteren.

Milieubeheer als vast onderdeel van de Pilz-filosofie

Dankzij de overstap bespaart Pilz alleen al bij de documentatie van het veiligheidsrelais PNOZsigma jaarlijks meer dan 700 kg CO2 (gebaseerd op de Green Responsibility CO2-omrekeningsfactoren voor krantenpapier). "Met deze overstap nemen wij het voortouw voor wat betreft de papierloze documentatie. Bovendien voldoen wij aan onze aanspraak om milieuvriendelijke producten te ontwikkelen met behulp van ecologische materialen en energiebesparende technieken, om deze middels overeenkomstige services te completeren", verklaart Renate Pilz, bestuursvoorzitter van Pilz GmbH & Co. KG.

Meer informatie:

Handleidingen downloaden  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten