Veiligheidstrainingen


academy.png
Hartelijk welkom bij de Pilz Academy, uw opleidingsinstituut voor machineveiligheid. 
Pilz wilt u met dit cursusaanbod meer expertise en transparantie bieden bij complexe productieprocessen of machines waar voortdurend veranderingen plaatsvinden op gebied van machineveiligheid.  
De opzet van de nieuwe trainingen is dan ook vooral gericht op het aspect: doen. De cursisten zullen zelf aan de gang gaan met het materiaal. De trainer zal hierin de groep en de trainees persoonlijk begeleiden. Tijdens het specifieke opleidingstraject de vier-daagse ‘Masterclass machineveiligheid’ zult u bekend worden gemaakt met de vaardigheden om een ‘veilige machine’ te kunnen herkennen.
De trainingen worden met elkaar in verband gebracht door de ‘rode draad “. Deze rode draad, ‘the circle of safety’ volgt het traject van de levenscyclus van de machine (van ‘cradle to grave’). Binnen deze rode draad komen de aspecten aanbod die doorlopen moeten worden om een veilige machine te verkrijgen. Deze rode draad wordt zowel ondersteund door het CE-markeringstraject (basis Machinerichtlijn) als het beveiligen van een machine op basis van de Arbeidsmiddelenrichtlijn (Arbowet).
Wij verwelkomen uw graag op de Pilz Academy!

Maak hieronder uw keuze:

Maak uw keuze

  Masterclass Machineveiligheid – 4 dagen
  Procesflow machineveiligheid
  Risicobeoordelingen theorie en praktijk
Ontwerpen veiligheidsmaatregelen
Ontwerpen besturingstechnische veiligheidsmaatregelen
  Uitvoeren van interventies na gedragsonderzoek
PNOZmulti cursus
Trainingen bij u op locatie
Veiligheid in de voedingsindustrie
Inkoop en aansprakelijkheid van machines en Europese wetgeving
Veiligheid van beweegbare bruggen
Machineveiligheid in relatie tot elektrische veiligheid volgens IEC 60204-1
Functionele veiligheid procesindustrie
Workshop werken met ISO 13849-1 (PL) en IEC 62061 (SIL) - Theorie
Workshop werken met IEC 62061 (SIL) - Praktijk
Workshop werken met ISO 13849-1 (PL) - Praktijk


Direct besparen op opleidingskosten! (klik voor meer informatie!)

Er zijn verschillende mogelijkheden om kosten te besparen op de cursussen en opleidingen van uw medewerkers. Dit kan door gebruik te maken van subsidies en aftrekposten. Er zijn uiteenlopende manieren waarop u in uw opleidingskosten tegemoet gekomen kan worden.


Groepsomvang
Wij vinden persoonlijke begeleiding en interactie belangrijk. De groepsgrootte bestaat dan ook uit maximaal 12 personen.

Locatie
Onze opleidingen vinden plaats in het opleidingscentrum van Pilz. Als u interesse heeft in een training
op locatie - standaard of specifiek afgestemd op uw behoeften - dan adviseren wij u om Pilz te benaderen via telefoonnummer 0347 320 477 of info@pilz.nl.
Examen en certificaat
De 4-daagse Masterclass opleiding sluiten we af met een toets. U ontvangt hiervoor een Pilz certificaat (na voldoende afronding). Ook voor alle andere cursussen ontvangt u een certificaat. Dit certificaat wordt u persoonlijk toegestuurd.


Duur
De cursusdagen starten om 09.00 uur en eindigen om 16.00 uur. Voor lunch wordt gezorgd.

SKO certificering
De 4-daagse Masterclass opleiding heeft een SKO-VK toekenning van 4 punten. De cursussen machineveiligheid hebben een SKO-VK toekenning van 1 punt.
Begeleiding
Al onze cursussen worden gegeven door ervaren trainers. Zij zijn safety consultants binnen Pilz en nemen hun bevindingen vanuit de dagelijkse praktijk mee in het cursusaanbod.
Hierdoor sluit hun kennis aan bij uw praktijk.