maandag 7 april 2014

Automatisch gestuurd, veilig en efficiënt

Besturen en bewaken van automatisch gestuurde transportsystemen met het automatiseringssysteem PSS 4000.

Automatisch gestuurde transportsystemen bieden een efficiënte en beproefde oplossing om tegemoet te komen aan de continu toenemende eisen bij productie- en distributieprocessen van korte doorlooptijden, geringe bestanden en een grote flexibiliteit. Voor de uitrusting van automatisch gestuurde transportsystemen (Automated Guided Vehicles = AGV) kiest de Belgische onderneming MoTuM, fabrikant van AGVs, voor het automatiseringssysteem PSS 4000.


PSS 4000 realiseert veiligheids- en standaardtaken

In elke AGV is een besturing PSSuniversal PLC geïntegreerd. Deze zorgt voor de besturing en bewaking van relevante veiligheidsfuncties, maar ook van standaardtaken, zoals de besturing van laad- en losprocessen. In het kader van de veiligheidstaken controleren de besturingen de snelheid en de richting van de afzonderlijke transporteenheden.

Totaaloplossing van Pilz vergroot capaciteiten
Bij de totaaloplossing worden ook lichtschermen PSENopt toegepast – zo wordt elke afzonderlijke beweging van de pallets op de AGV veilig gedetecteerd. Dankzij het toepassen van de oplossing van Pilz kon het verzendklaar maken van de pallets in het logistieke centrum worden geoptimaliseerd. Zo werden de ingangscapaciteit alsmede de capaciteit voor de output sterk verhoogd.
Automatisering: compleet en eenvoudig!

Meer informatie:

Automatiseringssysteem PSS 4000
Applicatie MoTuM
Verdere toepassingen PSS 4000

Geen opmerkingen:

Een reactie posten