woensdag 10 juli 2019

Waarom vertrouwt het bedrijf SRW op de lichtschermen van Pilz ?

Veilige processen met veiligheidslichtschermen PSENopt II

Het Oostenrijkse bedrijf SRW Automation & Services GmbH voert met de nieuwe generatie contactloos werkende beveiligingsinrichtingen PSENopt II van Pilz een heel pakket automatiserings- en veiligheidstaken bij robottoepassingen, automatische draaitafels en bij de aan- en afvoer uit. Doorslaggevend voor de keuze voor het veiligheidslichtscherm waren zijn uitstekende robuustheid en de snelle reactietijden. Daar kwam nog een pluspunt bij: er waren type 3 lichtschermen nodig, die Pilz als enige bedrijf in het assortiment heeft.

Snel reagerende veiligheidsoplossing bij de grootst mogelijke flexibiliteit

Veiligheidslichtschermen op kartonneerinstallatie
SRW heeft bij twee verschillende installaties voor een barrièrevrije veiligheidsoplossing van Pilz gekozen: op een afvulinstallatie voor kartonnen dozen, die via transporttechniek aangevoerde kartonnen dozen opricht en die vervolgens door een robot in transportbakken worden gestapeld, beveiligen lichtschermen PSENopt II het proces. Ze maken het mogelijk om flexibel te laden en te lossen zonder het productieproces te beïnvloeden. Ook op een montagecel, waarin componenten eerst geplaatst en vervolgens op een printplaat geperst worden, worden lichtschermen PSENopt II gebruikt. Hier zorgen ze ervoor dat gevaren door de in de cel geïntegreerde 6-assige robot of door de servopers en/of de bewegende draaitafel zijn uitgesloten.
Voor beide toepassingen bij SRW was het cruciaal dat PSENopt II bij de aan- en afvoer van onderdelen en ook bij de bediening voor de grootst mogelijke flexibiliteit zorgt. Daarbij kwam de eis om een economische typeoplossing te gebruiken: hieraan voldoen de lichtschermen door middel van hun type 3. Voor SRW was het tenslotte het belangrijkste om een complete veiligheidsoplossing met een hoge beschikbaarheid en met gebruiksvriendelijke diagnose- en onderhoudsfeatures te krijgen.
Veiligheidslichtschermen op robotcel
"Wij hebben voor de nieuwe lichtschermen PSENopt II van Pilz gekozen, omdat ze als enige tot categorie 3 behoren, met een snelle en eenvoudige montage, de installatie- en inbedrijfstellingsfase verkorten en geschikt zijn voor vrijwel al onze opgaven."
Christoph Quatember, afdeling Montage en Service bij SRW Automation & Service GmbH

Geen opmerkingen:

Een reactie posten