donderdag 10 november 2016

Deloro Wear Solutions kiest voor aandrijftechniek van Pilz

Van het aandrijvings- en besturingsconcept tot en met de inbedrijfstelling van de machine: kom meer te weten over onze toepassing voor Deloro Wear Solutions GmbH!

Optimaal advies over installaties met verticale assen

Voor de beveiliging van de XYZ-lasinstallaties heeft Deloro Wear Solutions GmbH, een van 's werelds grootste producenten van hardmetalen gereedschappen en slijtagebeschermingsoplossingen, voor een oplossing van Pilz gekozen.


Deze oplossing omvat de volgende diensten:


  • advies over het veilige aandrijvings- en besturingsconcept
  • beveiliging van de verticale as
  • uitvoeren van de risicobeoordeling
  • aanpassen van het complete bedieningsconcept
  • kiezen en programmeren van de systemen en componenten
  • inbedrijfstelling van de machine


Veilige bewegingsbewaking op verticale assen

Bij de oplossing staat het Motion Control-besturingssysteem PMCprimo DriveP in combinatie met het besturingssysteem PSSuniversal multi centraal. PMCprimo DriveP bestuurt en bewaakt als bovenliggende besturing zowel de veiligheids- als de besturingsprocessen van de machine. Het aandrijfsysteem regelt daarbij maximaal tien verticale en horizontale assen.

De Safe Motion-functies zoals de veiligheidsfuncties SSR (Veilig snelheidsbereik), SLS (Veilig beperkte snelheid), SBC (Veilige remaansturing), SBT (Veilige remtest) en Veilige stop SS1 en SS2 voldoen in de toepassing aan de hoogste veiligheidseisen tot Performance Level PL e. Ze worden direct in de aandrijving gerealiseerd. De verticale as wordt beveiligd door de combinatie van de veilige bedrijfsstop met de aansturing van twee remmen – inclusief veilige remtest.


Productiviteit verhogen dankzij veilig "inleren"

Bovendien is de beschikbaarheid van de machine door middel van de "teachmethode" flink verhoogd. Als de lasprofielcontour op basis van de teachpunten berekend en vervolgens afgelopen wordt, kan het teachen met de veilig gereduceerde snelheid SLS bij een open hek plaatsvinden. De operator kan het proces optimaal observeren – de insteltijd wordt tot een minimum gereduceerd.

PMCprimo DriveP wordt ondersteund door de configureerbare besturing PSSuniversal multi in het automatiseringssysteem PSS 4000. Deze besturing bewaakt in de PTA-installatie veiligheidsfuncties zoals noodstop of automatisch bedrijf en instelbedrijf. De complete lasmachine wordt behalve door het besturings- en aandrijfdeel ook door onze veilige sensoren PSEN op zwenk- en schuifdeuren bewaakt. De bedienterminal PMI wordt bovendien voor de veilige diagnose gebruikt.


Meer informatie:

Overzicht van de aandrijvingsoplossingen van Pilz

Geen opmerkingen:

Een reactie posten