donderdag 13 februari 2014

Pilz en Thales Deutschland trekken wissels om

Veilige en betaalbare automatiseringsoplossingen voor het spoor

Thales Deutschland en Pilz zijn een samenwerkingsverband aangegaan met als doel gezamenlijk producten, functies en applicaties te ontwikkelen voor de signaaltechniek. Momenteel werken beide partners inmiddels aan de gemeenschappelijke goedkeuring voor een toepassing van de hoogste veiligheidseis (CENELEC SIL4) via de Duitse federale spoorwegautoriteit EBA. De technische basis voor de oplossingen voor de spoorwegtechniek is het automatiseringssysteem PSS 4000 van Pilz.

Bestaande signaaltechniek, met name op regionale trajecten, is voor het merendeel gebaseerd op oude seinhuistechniek, die mechanisch of met relaistechniek werkt. Voor de noodzakelijke modernisering van de signaaltechniek op het Duitse spoornet worden ook besturingsoplossingen uit de branche in aanmerking genomen. Deze kunnen ertoe bijdragen de tot dusverre overheersende kostenposten met betrekking tot de aanschaf, engineering, exploitatie en onderhoud van seinhuisapplicaties in beduidende mate terug te brengen. Voorwaarde voor het gebruik van deze oplossingen is echter dat ze kunnen worden geprogrammeerd met de gestandaardiseerde talen conform IEC 611331-3 en tevens beantwoorden aan de hoge veiligheidseisen conform de CENELEC-normen EN 50155 en EN 5012x in het spoorwegverkeer.

"Samen met Pilz streven wij ernaar duurzaam betrouwbare en betaalbare oplossingen aan te bieden op het gebied van signaaltechniek op basis van programmeerbare besturingen", aldus Volker Schenk, hoofd van de divisie Transportation Systems bij Thales Deutschland.

"Met de inzet van in de branche bewezen veilige automatiseringstechniek in besturingssystemen voor de signaaltechniek willen wij samen met Thales een nieuwe weg inslaan naar de modernisering van de seinhuistechniek", zo verklaart Renate Pilz, beherend vennoot van Pilz.


Het automatiseringssysteem PSS 4000 van Pilz is een besturingsoplossing die in combinatie met de I/O-systemen modulair is opgebouwd en veelzijdig inzetbaar en uitbreidbaar is. Met de juiste maatregelen kan de oplossing in applicaties worden ingezet tot het hoogste Safety Integrity Level SIL4 conform CENELEC. Als het gaat om oplossingen voor veilige besturingstechniek beschikt Pilz over jarenlange ervaring met talrijke toepassingen in de treinsector. Systemen van Pilz worden over de hele wereld al tientallen jaren met succes ingezet bij personen- en goederentransport, bijvoorbeeld bij spoorwegovergangen, bij het rangeren en op het station. Pilz is lid van het Verband Deutsche Bahnindustrie e.V. (VDB).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten