dinsdag 30 oktober 2012

Productiviteitsstijging met muting

Dankzij muting zijn lichtschermen PSENopt geschikt voor processen waarbij materiaal een voor mensen veiligheidskritisch gebied moet passeren.
 
De lichtschermen PSENopt kunnen in de bedrijfsmodus Muting geschakeld worden
Opto-elektronische veiligheidsvoorzieningen PSENopt van Pilz kunnen op verschillende manieren in de bedrijfsmodus Muting gebruikt worden. Bij muting worden de lichtschermen tijdens een materiaaltransport in de gevarenzone tijdelijk overbrugd. Zo kan maximale veiligheid voor de bediener bij efficiënte arbeidsprocessen gegarandeerd worden.

Mogelijkheden van muting van opto-elektronische veiligheidsvoorzieningen
Enerzijds zijn er veiligheidslichtschermen met geïntegreerde mutingfunctie verkrijgbaar, anderzijds kan de mutingfunctie door alle Pilz-lichtschermen in combinatie met de configureerbare besturingssystemen PNOZmulti en het automatiseringssysteem PSS 4000 uitgevoerd worden. Speciaal hiervoor geprogrammeerde en goedgekeurde mutingbouwstenen maken een eenvoudige configuratie mogelijk.

Muting passend bij uw toepassing
Muting is geschikt voor alle processen waarbij gegarandeerd moet worden dat het materiaal een voor mensen veiligheidskritisch gebied passeert. Tegelijkertijd moet echter worden voorkomen dat de bediener dit gebied betreedt. Afhankelijk van de toepassing hebt u de keuze uit verschillende mutingoplossingen:
  • externe mutingsensoren in L-muting, T-muting of in gekruiste ordening
  • lichtschermen met geïntegreerde en voorgemonteerde mutingsensoren in L-muting en T-muting ordening
Muting met gekruiste mutingsensoren ( X-muting ) garandeert dat bijvoorbeeld ook "onnauwkeurig" verpakte pallets bij het passeren van het lichtscherm gedetecteerd worden. Als het materiaal slechts in één richting getransporteerd moet worden, worden de lichtschermen in de L-versie aangebracht. Bij de T-versie wordt materiaal in beide richtingen getransporteerd.

Voordelen van de opto-elektronische veiligheidsvoorzieningen PSENopt met mutingfunctie
  • Garantie op efficiënte arbeidsprocessen
  • Maximale veiligheid voor de bediener
  • Meer productiviteit bij beveiligde toegang tot het arbeidsproces

Meer informatie:
Opto-elektronische veiligheidsvoorzieningen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten