Deze cursus is erop gericht om dit spanningsveld tussen voedselveiligheid en machineveiligheid te doorbreken en aan te geven hoe met deze moeilijke situatie omgegaan kan worden. Pilz heeft door haar ervaring binnen de voedingsmiddelenbranche praktische kennis opgedaan om een vertaalslag te kunnen maken van theorie naar praktijk. Hierbij zullen in de training specifieke normen die hiervoor toegepast kunnen worden, worden uitgelicht. Het zwaartepunt ligt hierbij op het oplossen van machineveiligheidsvraagstukken, niet op de hygiëne-eisen. Deze cursus biedt de cursist inzicht in de mogelijkheden die er zijn om een veilige installatie (machine) te verkrijgen die aan beide eisen voldoet.
Inhoud:
- Voedselveiligheid versus Machineveiligheid
- Open-Aanpak versus Gesloten-Aanpak
- De problematiek rondom machines voor levensmiddelen
- Machinerichtlijn 06/42/EG en haar specifieke eisen aan machines voor levensmiddelen
- Gebruik van C-normen in de voedingsmiddelenindustrie, zoals verpakkingsmachines (EN 415 reeks), kantelaars (EN 13288), liften (EN 13288), transportsystemen (EN 619, EN 620), snijmachines;
- C-normen voor de basisveiligheid zoals de prEN 1672-1 (machineveiligheid), EN 1672-2 (hygiëne-eisen)
- Constructeurs van machines en installaties (E en W)
- Projectleiders
- Beheerders van een machinepark
1 dag, 9:00 - 16:00 uur
Kosten:
€ 450,-
Cursusdata:
9 april
25 september
Voorkennis:
Wij bevelen elke deelnemer aan om aan te vangen met de basisdag van het cursusprogramma, omdat hier de kennis wordt overgedragen die steeds van toepassing is en terugkomt in de andere cursussen.
Voor meer informatie of inschrijvingen http//opleidingen.pilz.nl of download hier de flyer.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten