zondag 1 maart 2009

Eenmalige additionele financiering scholingsactiviteiten voor bedrijven in de metaal en elektrotechnische industrie

Opleidingen kosten bedrijven veel geld. Naast de geïnvesteerde tijd is men vaak een aanzienlijk bedrag voor de opleiding kwijt. Bedrijven vergeten dat er meerdere subsidiemogelijkheden zijn.

De activiteiten van Nederlandse bedrijven en vooral in de Metalektro zijn als gevolg van de wereldwijde kredietcrisis met één klap verminderd zo niet tot stilstand gekomen. Bedrijven hebben te maken met plotselinge en zeer drastische daling van het orderpakket. Dit heeft als gevolg dat de werkvoorraad snel slinkt en niet aangevuld wordt door de afwachtende houding van de opdrachtgevers/afnemers. Dit heeft ook gevolgen voor de medewerkers die werkzaam zijn in deze sector. In overleg met werkgevers- en werknemersorganisaties heeft de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een aantal maatregelen getroffen: verruiming van de criteria voor werktijdverkorting en de opzet van mobiliteitscentra. Inmiddels zijn er vele aanvragen voor werktijdverkorting voor bedrijven uit deze sector ingediend en gehonoreerd.

Ook worden de eerste initiatieven ontplooid om, naast meldpunten bij werkgeversorganisaties, mobiliteitscentra op te richten. Doel is om werkloosheid te voorkomen en waar mogelijk 'van werk naar werk' trajecten op te zetten. Bedrijven en organisaties zijn zich ervan bewust dat het verlies aan talent, vakmanschap en ervaring waar mogelijk vermeden moet worden. Vergrijzing, ontgroening en de wetenschap dat er op termijn ook weer een conjuncturele stijging zal plaatsvinden, onderbouwen de noodzaak om zoveel mogelijk talent, vakmanschap en ervaring te behouden. Opleiden, scholing en training zijn de sleutelbegrippen. Employability, het wendbaar en weerbaar maken en houden van de werknemer is ook een kernbegrip in deze dynamische periode.

Meer info vindt u op www.ao-metalektro.nl

Financiering scholingsactiviteiten voor bedrijven in de metaal
De stichting OOM is het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor het metaalbewerkingsbedrijf. In samenwerking met de werkgever willen zij de vakkundigheid in de branche onderhouden en vergroten. Dit onder het motto: een sterke bedrijfstak drijft onder meer op een ruim aanbod van professionele werknemers.

OOM levert een financiële bijdrage bij...

Persoonlijke Training
Werknemers kunnen zichzelf verder ontwikkelen binnen uw organisatie. Zij kunnen gebruik maken van een Persoonlijke Trainingstoelage van € 1.500,-. Deze kunnen zij besteden aan trainingen, opleidingen en cursussen in bijvoorbeeld automatisering, techniek, communicatie of leidinggeven. Op deze manier investeert u in uw medewerkers voor nu én voor de toekomst!

Ontwikkelbudget
Personeel is van groot belang voor het succes van de organisatie. Maar hoe zorgt u ervoor dat uw medewerkers gemotiveerd blijven? Bij OOM kunt u daarvoor een Ontwikkelbudget van € 1.800, - aanvragen. Hiermee kunt u het personeelsbeleid van uw organisatie ontwikkelen en het begeleiden van werknemers professionaliseren.

Meer informatie vindt u op : www.oom.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten