donderdag 4 augustus 2016

Profiteren van de overschakeling op veilige servoaandrijftechniek

Ervaar waarom Schunk Hoffmann Carbon Technology voor servoaandrijvingen van Pilz kiest.

Schunk Hoffmann Carbon Technology is een toonaangevende fabrikant van startmotor- en brandstofpompkoolborstels voor de auto-industrie. Het bedrijf had na de overstap van een hydraulische naar een elektrische servo-spiraalpers steeds weer te maken met storingen. De kortsluitingen op de printplaat van de destijds gebruikte aandrijfregelaar waren blijkbaar niet bestand tegen het koolstof.  

Eenvoudig – integreerbaar in elke omgeving

De oplossing was het gebruik van de servoversterkers PMCprotego D, die ook in een omgeving met koolstof betrouwbaar aandrijven – dankzij de speciale coating van de printplaat. De integratie van externe motoren is geen probleem voor de servoversterkers. Ze kunnen met bijna elke op de markt verkrijgbare opnemer werken. "De omschakeling van de eerste pers naar de nieuwe aandrijfregelaar is perfect verlopen", herinnert Dietmar Loidl zich. "De motor was in een mum van tijd afgesteld, de Pilz-experts waren daarin ogenschijnlijk zeer bedreven."

Veilig – Safe Motion PL e met elke feedback

Via een steekbare, afzonderlijk configureerbare veiligheidskaart kunnen alle relevante veiligheidsfuncties in de servoversterkers worden geïntegreerd. In het toepassingsvoorbeeld: STO, SS1, SS2, SOS en SLS volgens IEC 61800-5-2. De veiligheidsfuncties kunnen naadloos en onafhankelijk van het opnemertype worden geïmplementeerd.

Energiezuinig – dankzij Safe Motion-functies

Pilz ontwikkelde voor deze applicatie een noodstopramp. Hiermee kan de motor zelfs bij het maximale toerental van 1.400 min-1 binnen 50 ms tot nul worden afgeremd. Hierdoor is er voldaan aan de wens van Schunk Hoffmann om de pers snel en veilig te remmen – ondanks hoge aantallen slagen. Door de opslag en het hergebruik van de remenergie heeft de machine veel minder piekstroom nodig.


Meer informatie:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten