dinsdag 18 maart 2014

Wereldwijd geldende norm EN ISO 14119

In de norm EN ISO 14119 is vastgelegd waarop vanaf nu moet worden gelet bij scheidende veiligheidsvoorzieningen.

ISO 14119 definieert grondbeginselen voor het ontwerp en de keuze van heksystemen en zal alle nationale normen over dit thema, zoals bijvoorbeeld EN 1088, vervangen. De overgangsperiode bedraagt 18 maanden.


Veiligheidsschakelaars en heksystemen van Pilz voldoen aan EN ISO 14119Profiteer van voordelen als u vanaf nu bij de constructie van heksystemen op de conformiteit met de nieuwe norm EN ISO 14119 let. Alle veiligheidsschakelaars en heksystemen van Pilz voldoen aan de richtlijnen van de nieuwe norm. Wij adviseren u graag persoonlijk bij het kiezen van de juiste veiligheidsvoorziening. Spreek ons aan!

Waar moet op worden gelet?De getroffen maatregelen dienen ter voorkoming van manipulatie:
  • Kiezen van de juiste vergrendelingsinrichting: alle veiligheidsschakelaars en heksystemen worden in vier types onderverdeeld. Werkingsprincipes van de schakelaars zoals bijvoorbeeld RFID of elektromagnetisch zijn in de norm opgenomen. Gecodeerde veiligheidsschakelaars worden daarbij in de verschillende coderingsniveaus onderverdeeld.
  • Het juist inbouwen van de vergrendelingsinrichting: elk hek moet op manipulatiemogelijkheden gecontroleerd worden. Daarbij wordt ook naar noodzakelijke statische en dynamische krachten (minimale vergrendelingskrachten) gekeken.
  • Serieschakeling van veiligheidsschakelaars en heksystemen: er moet een holistische benadering van de vergrendelingsinrichtingen in serie plaatsvinden. Uitsluiting van fouten is bij minstens twee veiligheidsvoorzieningen absoluut noodzakelijk om PL e te bereiken.

Meer informatie:
Veiligheidsschakelaars PSENmech, PSENmag, PSENcode, PSENhinge
Veilige heksystemen PSENslock en PSENsgate

Geen opmerkingen:

Een reactie posten