dinsdag 3 september 2013

Lock Out Tag Out (LOTO)

Hoe u met Lock Out Tag Out het risico van kleinere en grotere ongevallen voorkomt.

Ongevallenanalyses van de laatste jaren tonen aan dat het aantal ernstige en dodelijke ongevallen ongewijzigd is resp. in enkele gevallen is gestegen, hoewel ongevallen met gering letsel minder worden. In sommige gevallen kunnen de voorboden van ernstige ongevallen worden herkend, indien wordt geanalyseerd of de oorzaak die tot het geringe letsel heeft geleid, ook de oorzaak van ernstig letsel had kunnen zijn.

Kleinere voorvallen kunnen de behoefte aan verbeteringen op het gebied van veiligheid aan het licht brengen
Een gebied waar de waarneming van kleinere voorvallen de behoefte aan verbeteringen op het gebied van veiligheid aan het licht kan brengen, is de besturing en het scheiden van gevaarlijke energieën. Een onderhoudstechnicus kan bijvoorbeeld door de schoep van een ventilator, die in het kader van de energiescheiding van de machine nog niet stilstaat, een kleine snee oplopen. Er worden dan waarschijnlijk veiligheidsmaatregelen ingevoerd die de ventilator bij een toekomstige onderhoudsbeurt beveiligen, maar idealiter zouden ook alle relevante processen en methoden betreffende de energiescheiding moeten worden vastgelegd.

LOTO – besturing van gevaarlijke energie

Pilz biedt een omvangrijk dienstenaanbod bij de besturing en scheiding van alle energiesoorten bij machines. LOTO (Lock Out Tag Out - heraanloopblokkering/markering) zorgt ervoor dat ondernemingen niet alleen beschikken over de middelen voor het scheiden en voor de beveiliging van hun energiebronnen, maar dat ze ook de concepten en methoden voor het scheiden van energie volledig begrijpen. Zo kan Pilz uw risico van kleinere en grotere incidenten verminderen.

In het kader van LOTO zal Pilz
  • de bestaande installaties, processen en methoden analyseren
  • een Lock Out Tag Out-methode op maat ontwikkelen om gevaarlijke energieën veilig te besturen
  • duidelijke Lock Out Tag Out-bordjes op de installatie bevestigen en technici instrueren hoe Lock Out Tag Out bij machines succesvol kan worden uitgevoerd
  • specifieke methoden ontwikkelen voor werkzaamheden bij machines waarbij de scheiding van de complete energietoevoer bij kleinere onderhoudswerkzaamheden niet nodig is
 
Meer informatie:
LOTO - Lock Out Tag Out

Geen opmerkingen:

Een reactie posten