dinsdag 31 juli 2012

Intelligente veiligheid


Materiaal kan het lichtrooster passeren, de onbedoelde toegang door medewerkers wordt direct aan de besturing gemeld.
De opto-elektronische veiligheidsvoorzieningen PSENopt en het mutingrelais PMUT X1P bieden een veilige en efficiënte oplossing.
Worden in uw productieproces producten vanuit en naar gevaarlijke zones getransporteerd zonder dat medewerkers zelf in de gevaarlijke zone mogen komen?

Dan biedt de toepassing van veiligheidslichtschermen, -lichtgordijnen en -lichtroosters PSENopt samen met het mutingrelais PMUT X1P een veilige en efficiënte oplossing dankzij de eenvoudige bedrading: het materiaal kan het lichtrooster op elk moment passeren en de onbedoelde toegang door medewerkers wordt direct aan de besturing gemeld.

Eenvoudige configuratie
Naast de mutingfunctie kunnen tot vier mutingsensoren worden aangesloten en mutinglampen worden bewaakt. Vanzelfsprekend kan de mutingfunctie met onze veiligheidslichtschermen, -lichtgordijnen en -lichtroosters PSENopt ook door middel van onze veilige besturingen PNOZmulti en PSS 4000 eenvoudig worden geconfigureerd.

Beveiliging van de gevaarlijke zone door bescherming van vingers, handen en lichaam
Afhankelijk van de risicobeoordeling van uw toepassing vindt de beveiliging van de gevaarlijke zone plaats door middel van de bescherming van vingers, handen of lichaam. Naast muting beschikt PSENopt over verdere extra functies zoals blanking en floating-blanking. Met PSENopt type 4 lichtroosters in combinatie met de veilige besturingstechniek bereikt u PL e volgens EN/ISO 13849-1 resp. SIL CL 3 volgens EN/IEC 62061.

Meer informatie:

Opto-elektronische veiligheidsvoorzieningen
Veiligheidsrelais PNOZ X

Geen opmerkingen:

Een reactie posten