dinsdag 25 juli 2017

"Pilz Award 2016" voor de beste leveranciers - Thomas Pilz: "Waarden zijn het fundament van goede zakelijke relaties"

Het automatiseringsbedrijf Pilz uit Ostfildern bij Stuttgart heeft zijn vijf beste leveranciers onderscheiden met de "Pilz Award 2016". De onderscheiding werd tijdens een feestelijke bijeenkomst uitgereikt door Thomas Pilz, beherend vennoot van Pilz. Met de "Pilz Award" beloont het familiebedrijf een uitstekend kwaliteitsniveau, een hoge leveringsbetrouwbaarheid en een samenwerking op basis van partnerschap.


"In ons bedrijf waarborgt de constructieve samenwerking met de leveranciers de kwaliteit van onze producten vanaf het begin. Onze partners leveren met logistieke oplossingen op maat hun bijdrage door hoge flexibiliteit, betrouwbaarheid en deskundigheid", aldus Thomas Pilz, beherend vennoot van Pilz GmbH & Co. KG.


Innovatie anders bekeken (deel 2)

Intuïtieve bedienbaarheid, eenvoud en snelheid staan tegenwoordig boven aan het lijstje van eisen voor elk te ontwikkelen systeem. De ervaring leert dat de acceptatie van de innovatie direct afneemt als een van deze punten als onvoldoende bevonden wordt. Voor de ontwikkelaar wordt het daarom steeds belangrijker om rekening te houden met de perceptie van de gebruiker of anders gezegd met de  psychologie van de mens. 

De algehele tendens is, met de snelheid waarmee de nieuwe ontwikkelingen over ons heen duikelen, dat wij helemaal niet meer willen weten wat je allemaal kunt doen met de nieuwe ontwikkeling en hoe je dat kunt instellen. We verwachten dat het systeem doet wat wij ervan verwachten en we zoeken het verder zelf wel uit als we het nodig hebben. We hebben immers geen tijd meer om iets te leren. En een aandachtsspanne voor nieuwe ontwikkelingen neemt af.  Mogelijk door de limiet van wat we cognitief kunnen volgen of onthouden. 

maandag 10 juli 2017

In 10 stappen voldoen aan de machinerichtlijn

Machinerichtlijn interpreteren en toepassen in 10 stappen.

De Machinerichtlijn. Voor veel fabrikanten leidt alleen het woord al tot een verhoogde bloeddruk. Want die Richtlijn maakt deel uit van de wet, de wet staat vol verplichtingen en hij is ook nog eens een keer heel lastig te lezen. Je bent als fabrikant bijna verplicht om een expert in te huren, dus je zit vast aan hoge kosten. En als die expert beslist dat je machine in gebreke blijft, loopt de rekening nog verder op. Althans, dit is de angst van veel fabrikanten. Zijn hun zorgen terecht? Vormt die Machinerichtlijn inderdaad een hoofdpijndossier? Deze vraag zullen we in dit whitepaper beantwoorden.

Download hier het whitepaper

dinsdag 4 juli 2017

Innovatie anders bekeken

Onze comfortzone wordt dagelijks gestretcht door de veranderingen om ons heen. Soms lijkt het wel of we er meer buiten leven dan erbinnen. Zouden we daarom zo gestrest raken?
Zo heb je met je ontwikkelteam de champagne ontkurkt, na de laatste innovatie, of de spanningen nemen toe, onder meer over het verdienmodel, mogelijke concurrenten en disruptieve innovatie. Vooruitgang en stress gaan hand in hand lijkt het.

maandag 3 juli 2017

Lockout Tagout documentatie software PASloto

Bij Lockout Tagout LoTo gaat het om de vrijgave van energiebronnen en de veiligheidsrelevante vergrendelingen van verschillende energievoorzieningen voor machines.

De software PASloto ondersteunt u bij de documentatie van de Lockout/Tagout-procedures. PASloto helpt u bij het maken van de activiteitenbeschrijvingen voor uitschakeling in de LoTo-procedure. Bovendien kunt u uw volledige installatie eenvoudig en snel documenteren met betrekking tot LoTo. Dankzij deze geregelde procedure in het Lockout/Tagout-proces bespaart u tijd en geld en zorgt u niet in de laatste plaats voor verhoogde arbeidsveiligheid.

Machines veilig energievrij schakelen: nu nog eenvoudiger!

Versie 1.1 van de Lockout Tagout documentatiesoftware PASloto bevat nu naast Engels en Duits ook Frans als taal. Bovendien hoeven gegevens in het personenbeheer nog slechts eenmalig te worden ingevoerd. Door automatische opslag in de database zijn deze dan beschikbaar middels een snelle dropdown-selectie. Hetzelfde geldt voor de machine- en fabrikantgegevens.

Het perfecte team van besturing en visualisering


Met de nieuwste versie (v1.4) van de webgebaseerde visualiseringssoftware PASvisu kunt u de compacte besturing PNOZmulti via een directe verbinding eenvoudig koppelen aan de software. Zo worden voor het gebruiksgemak onder andere alle in- en uitgangen die door de hardwareonderdelen van PNOZmulti worden bestuurd, overgenomen.


Sneller opnieuw starten met de diagnosefunctie

Door de directe verbinding hebt u nu de beschikking over de gemakkelijke diagnosemogelijkheid van PASvisu. Uw voordeel: Weinig verloren tijd door snel opnieuw te starten.


Botsingsmeetset PROBms voor mens-robot-samenwerking

Allesomvattend zorgeloos huurconcept voor de validering van uw robotapplicaties


Botsingsmeetset voor mens-robot-samenwerking
Mens-robot-samenwerking: er is geen veilige robot, maar wel de veilige robotapplicatie!

In het kader van de veilige mens-robot-samenwerking moet bij mens-robot-toepassingen zonder omheiningen rekening worden gehouden met de grenswaarden bij een mogelijke botsing volgens ISO/TS 15066 (lichaamszonemodel). Als de toepassing tijdens een botsing tussen mens en robot binnen deze grenzen blijft, voldoet ze aan de normen. Daarom zijn ook bij elke mens-robot-toepassing passende metingen noodzakelijk.

De botsingsmeetset PROBms wordt in het kader van de validering van mens-robot-samenwerkingen gebruikt en registreert de kracht en druk die bij een mogelijke botsing ontstaan.