maandag 4 april 2016

Persretrofit met veilige servo-aandrijftechniek PMC

Met de Safe Motion-oplossing heeft Sona BLW Präzisionsschmiede zijn investeringskosten verlaagd en een enorme productiviteitsstijging gerealiseerd.

Sona BLW Präzisionsschmiede GmbH uit Remscheid produceert in het zogenaamde precisiesmeedproces op geautomatiseerde persen in een snel tempo werkstukken. Hiertoe behoren bijvoorbeeld tandwielen voor versnellingsbakken die in de auto-industrie worden gebruikt. Door het retrofitten van persen bereikt het bedrijf nu een hogere productiviteit bij verhoogde veiligheid.
 
Meer productiviteit en processtabiliteit dankzij Safe Motion-functies

Machines mogen tijdens het instellen en onderhouden vaak alleen langzaam en beperkt bewegen, zodat de bedieners niet in gevaar worden gebracht. De EN 61800-5-2 definieert hiertoe noodzakelijke functies voor veilige bewegingsprocessen, oftewel voor Safe Motion. Zo kan het instellen bijvoorbeeld dankzij de functies “Veilig beperkte snelheid“ en “Veilige bewegingsrichting“ eenvoudig worden gedaan. De functie “Veilig beperkte staplengte“ beschermt de bediener bij de materiaaltoevoer tegen ongecontroleerde toevoerbewegingen. Dankzij de functie “Veilige remtest“ kunnen onderhoudswerkzaamheden snel en zonder gevaar worden uitgevoerd. Door decombinatie van de in de pers aanwezige motoren met de servoversterkers PMCprotego DSzijn functies zoals bijvoorbeeld “Veilig gereduceerde snelheid“ geüpgraded.

Retrofit zonder motorvervanging

Het vervangen van de motoren en drijfwerken was hiervoor niet nodig, waardoor de investeringskosten erg laag zijn gehouden. De functie “Veilige stop 2“ met bewaakte remhelling maakt nu een snelle stop bij het openen van een hek mogelijk zonder dat de aandrijvingen worden uitgeschakeld. Aangezien de tussenkringspanning van de servoversterkers na het ombouwen niet meer moet worden uitgeschakeld, kon de standtijd verlengd en een zeer snelle herstart bij minimaal uitschot bereikt worden.

Meer informatie:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten