donderdag 3 september 2015

Brede basis voor toptechnologie

Boekjaar 2014: Pilz met nieuwe recordwaarden bij omzet en aantal medewerkers.

De bedrijfsgroep Pilz GmbH & Co. KG heeft de cijfers over het boekjaar 2014 gepresenteerd. De omzet van het familiebedrijf steeg in 2014 naar een nieuwe recordwaarde van 259,3 miljoen euro. Dit betekent voor de wereldmarktleider een stijging van 11,3% ten opzichte van 2013. Het aantal medewerkers steeg in het afgelopen jaar eveneens: met 6,3% naar 1.922.


Goede perspectieven in het Verre Oosten

De grootste groeimarkt was net als in de afgelopen jaren de Aziatische markt, met China voorop. Pilz profiteert niet alleen van de daar aanhoudende groei van de exportgerichte machinebouw, maar ook van de algeheel toenemende focus van de Chinese industrie op kwaliteit en duurzaamheid en daarmee ook op veiligheid. Sinds de opening van de productiefaciliteit in het Chinese Jintan in het voorjaar van 2015 levert Pilz nog sneller aan zijn klanten in China.


Aanhoudende groei van het aantal medewerkers

Ook op personeelsgebied zet Pilz de groei van de afgelopen jaren voort. Met 1.922 mensen in 31 dochterondernemingen wereldwijd is het aantal medewerkers in de afgelopen vijf jaar met 45% gestegen. In het lopende boekjaar wil Pilz wereldwijd ongeveer 200 nieuwe arbeidsplaatsen creëren.


Investeringen in onderzoek en ontwikkeling ver boven het gemiddelde

In het afgelopen boekjaar werd 20 procent van de omzet in de ontwikkeling van nieuwe producten en technologieën geïnvesteerd. Hiermee ligt Pilz ver boven het branchegemiddelde van producerende bedrijven. Pilz besteedt bij zijn O&O-activiteiten speciale aandacht aan Industrie 4.0, oftewel de toenemende netwerkvorming binnen de productie door internettechnologieën.


Meer informatie:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten