woensdag 4 november 2009

Unilever, veiligheid en Pilz

Bij ons op de site, SU Oss, produceren we voornamelijk soepen (bliksoep en soep in zak), sauzen en vleesproducten (rookworst, knakworst, hamburgers).

In de fabrieken hebben we een groot aantal verschillend installaties, van procesinstallaties tot aan verpakkingsmachines. Daarnaast nog een machinekamer en ketelhuis voor koeling- lucht- en stoomvoorziening.

En een afvalwaterzuiveringsinstallatie. Dit vereist per installatie een goede aanpak op gebied van mens- en machineveiligheid. Onze V&M afdeling voert meestal dan ook een RI&E uit.

Het veilig werken staat binnen Unilever op een zeer hoog platform. Wij als unit zullen ons dan ook moeten kunnen verantwoorden richting Unilever.

In onze electro/instrumentatie specificaties hebben we al jarenlang gekozen voor PILZ, als het gaat om veiligheids- en/of noodstopcircuits bij installaties.

Onze project-engineers nemen deze specificaties altijd mee in de besprekingen met mogelijke toekomstige leveranciers. Echter vaak blijkt ook nog eens dat de machine-leverancier al met PILZ werkt. Belangrijkst voor ons is de betrouwbaarheid voor mens en machine!
 
Unilever, Jan van der Doelen - Werkzaam op afdeling automatisering die ook o.a de scada- en plc-besturingen onderhouden. Verantwoordelijk voor laag/hoogspanning installaties op de site m.b.t. electro-onderhoud en ondersteuning projecten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten