donderdag 13 september 2012

Nieuwe configureerbare besturingssystemen PNOZmulti van Pilz - The next Generation PNOZmulti 2

De apparaten uit de productfamilie PNOZmulti 2 voor veiligheids- en standaardtoepassingen worden ingezet in alle branches.Pilz luidt met de nieuwe basismodule PNOZ m B0 de volgende generatie configureerbare besturingssystemen PNOZmulti in. Nieuw bij de PNOZ m B0 zijn uitbreidingen aan de rechterzijde met I/O-modulen die zowel als in- en als uitgangen kunnen worden gebruikt. Gebruikers profiteren zo van extra flexibiliteit bij de engineering. De basismodule PNOZ m B0 bespaart met een breedte van slechts 45 mm ruimte in de schakelkast en biedt bovendien een geïntegreerd, verlicht display met individuele klantteksten, zodat een snelle inbedrijfstelling en diagnose mogelijk zijn. Het nieuwe besturingssysteem PNOZmulti 2 wordt ingezet voor veiligheids- en standaardtoepassingen in alle branches van de machinebouw.

De basismodule PNOZ m B0 beschikt in totaal over 20 veilige ingangen, waarvan maximaal acht kunnen worden geconfigureerd als standaarduitgangen. Er zijn vier veilige halfgeleideruitgangen en vier veilige testpulsuitgangen beschikbaar, waarvan in totaal vier kunnen worden geconfigureerd als standaarduitgangen. Hierdoor zijn minder apparaatvarianten noodzakelijk, zodat de kosten voor hardware en opslag kunnen worden geminimaliseerd.

De PNOZ m B0 kan worden uitgebreid met maximaal twee I/O-modulen. Deze bieden in totaal 16 ingangen en 8 halfgeleideruitgangen. Het nieuwe configureerbare besturingssysteem is geschikt voor toepassingen tot en met SIL CL 3 en PL e.

Net als bij alle apparaten van de productfamilie PNOZmulti kunnen ook bij de nieuwe basismodule alle benodigde veiligheidsfuncties met de softwaretool PNOZmulti Configurator op eenvoudige wijze direct op de pc worden samengesteld. Ook de keuze en configuratie van de uitbreidingsmodulen vindt eenvoudig plaats via de PNOZmulti Configurator. Zo kan er tijd worden bespaard en worden engineeringkosten verminderd.

Het in 2002 op de markt geïntroduceerde configureerbare besturingssysteem PNOZmulti is als wereldwijde veiligheidsstandaard inzetbaar voor alle machinetypen, omdat het gebruikers een flexibele en individuele keuze van verdere veiligheidscomponenten biedt. Het configureerbare besturingssysteem is multifunctioneel, vrij configureerbaar en bewaakt veiligheidsfuncties als noodstop, hekken en lichtschermen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten