donderdag 13 september 2012

Nieuwe Australische arbeidsveiligheidswetgeving van kracht

Wijzigingen in de Australische veiligheidswetgeving: onze Australische dochtermaatschappij is expert op dit gebiedElk bedrijf dat betrokken is bij het bouwen of assembleren, maar ook het importeren, leveren en gebruiken van machines heeft hiermee te maken.
 
Begin 2012 trad in New South Wales, Queensland, het Northern Territory en de Commonwealth de WHS Act, de nieuwe arbeidsveiligheidswet, in werking. De nieuwe arbeidsveiligheidswetgeving moet de gezamenlijke arbeidsveiligheidwetten van de afzonderlijke staten en territoria vervangen en zal in heel Australië gelden.

Risico's voor de arbeidsveiligheid verwijderen en minimaliseren
De geharmoniseerde arbeidsveiligheidswetgeving biedt een wettelijk kader voor de werkplaatsveiligheid in Australië. Deze moet, voor zover dit qua kosten verantwoord is, de risico's voor de veiligheid op de werkplek elimineren. De arbeidsveiligheidswet bevat concrete plichten voor werkgevers, machineontwerpers, fabrikanten, importeurs & leveranciers, naast de fundamentele technische eisen waarvan in de wettelijke bepalingen wordt gesproken.

Veranderingen in de Australische arbeidsveiligheidswetgeving
Het betreft een van de belangrijkste veranderingen in de Australische wetgeving. De invoering van de nieuwe arbeidsveiligheidsweg heeft zijn weerslag op alle bedrijven die betrokken zijn bij het bouwen, assempleren, importeren, leveren en gebruiken van machines.

Meer eenheid, zekerheid en duidelijkheid in heel Australië
Deze nieuwe wetten moeten meer eenheid, zekerheid en duidelijkheid scheppen in heel Australië, en het daarmee makkelijker maken de plichten van de arbeidsveiligheid op de werkplek te begrijpen. Bedrijven en organisaties die werkzaam zijn in de verschillende staten en territoria, zullen voor het hele land geldende veiligheidsrichtlijnen en -procedures kunnen implementeren.

Onze dochtermaatschappij in Australië is expert op dit gebied
Als wereldwijd opererend bedrijf is Pilz uw partner wanneer u hulp nodig hebt! Aarzel niet contact met ons op te nemen. Wij staan graag tot uw beschikking om uw regionale en wereldwijde activiteiten te ondersteunen.

Meer informatie:
Diensten op veiligheidsgebied: advies, technische vragen en trainingen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten