donderdag 13 september 2012

Machineveiligheid vanaf het begin aanwezig …

Optimaliseer de algemene efficiëntie van uw machines door een vooruitziende veiligheidsplanning.Hoe u uw beschikbaarheid van installaties, onderhoudstijden en algemene efficiëntie door vooruitziende veiligheidsplanningen optimaliseert.
 
Als veiligheid vanaf het begin een rol speelt bij de planning van installaties, kunnen de beschikbaarheid van installaties, de onderhoudstijden en de algemene efficiëntie hierdoor geoptimaliseerd worden. Voor besturingstechnici ligt de focus op de architectuur van veiligheidsrelevante systemen met een effectieve samensmelting van veiligheid en standaard.

Beginselen van de machineveiligheid

De beginselen van machineveiligheid zijn in de machinerichtlijn 2006/42/EG opgenomen en kunnen als volgt samengevat worden:
  • rekening houden met voorzienbaar misbruik en met veranderde omgevingscondities
  • risico's zoveel mogelijk elimineren of minimaliseren door een passende en veilige constructie van machines
  • toepassing van noodzakelijke veiligheidsmaatregelen ten aanzien van risico's die niet geëlimineerd kunnen worden
  • de gebruikers informeren over de restrisico's die na reeds getroffen maatregelen blijven bestaan
  • aangeven of een speciale scholing nodig is
  • bepalen van de persoonlijke veiligheidsuitrusting
De samensmelting van veiligheids- en standaardautomatisering optimaliseert de beschikbaarheid van installaties, de onderhoudstijden en de algemene efficiëntie. Alleen als veiligheidstechniek vanaf het begin in het planningsproces van installaties wordt opgenomen, is gegarandeerd dat ze aan de richtlijnen voldoen.

Pilz - uw partner voor machineveiligheid

Met diensten van Pilz kiest u voor beproefde praktische methoden als het gaat om het veilig maken van uw machines. Informeer uzelf nu nog meer over wat wij u over het thema veiligheidsconcept te bieden hebben.

Meer informatie:
Veiligheidsconcepten voor machineveiligheid

Geen opmerkingen:

Een reactie posten