maandag 16 maart 2015

Faalkansrekenen aan veiligheidssystemen doe je even....???

Met de komst van de Machinerichtlijn 2006/42/EG hebben de ISO 13849-1 (Performance Level) en IEC 62061 (Safety Integrity level) definitief haar intrede gedaan. Naast het ontwerpen op alleen structuur (kwalitatief) moet de engineer nu ook de faalkans (kwantitatief) van het systeem bepalen. De ontwerper wordt uitgedaagd om een keuze te maken uit een van beide normen. Wordt het ontwerpen van veiligheidssystemen met de komst van deze normen nu echt moeilijker? Is het lastig om te rekenen aan veiligheidssystemen? Welke keuze moeten we nu maken? Deze vragen leven veel in de markt bij eindgebruikers van machines en machinebouwers.
We beginnen met de theorie die achter de normen zit en waarom deze normen veranderd zijn. We laten u kennis maken met de methoden en gedachten die u nodig hebt om te kunnen starten met het ontwerpen volgens de normen. In de loop van de dag laten we u met een aantal praktische sessies kennismaken met het bepalen van het PL of het SIL, het maken van blokschema’s, het ontwerp van een circuit op schematisch niveau, daarbij zullen we voor een groot deel het rekentool wat door Pilz ontwikkeld is: PAScal gebruiken. U zult hierbij ervaren dat het doorrekenen van circuits nog nooit zo makkelijk is geweest!
Aan het einde van deze dag heeft u inzicht in hoe u praktisch om kunt gaan met de norm en hoe u, uw gedachten kunt vormen voor een implementatie in uw organisatie.
TIP! Indien u over een eigen laptop beschikt, wordt het aangeraden om deze mee te nemen. U kunt dan direct PAScal op uw eigen systeem gebruiken.
seminar faalkansrekenen
Programma (wijzigingen onder voorbehoud):
Datum & locatie:
Schrijf u hier in!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten