donderdag 25 september 2014

Automatiseringssysteem PSS 4000 – Standaard in de havenlogistiek

Het automatiseringssysteem PSS 4000 voldoet aan de meest uiteenlopende normen en speciale goedkeuringen. Hierdoor kan het in meerdere branches gebruikt worden.

Het automatiseringssysteem PSS 4000 wordt gekenmerkt door speciale goedkeuringen en normen die het gebruikelijke toepassingsgebied in de klassieke machinebouw uitbreiden. Dit systeem voldoet niet alleen aan de internationale veiligheidsnormen zoals EN/IEC 61508 en EN ISO 13849.

Havenlogistiek

Het automatiseringssysteem PSS 4000 bewaakt alle veiligheidsrelevante functies van de havenkranen in Khalifa Port in Abu Dhabi.

"Wij hebben met het automatiseringssysteem PSS 4000 veel meer bereikt dan we oorspronkelijk wilden. Bovendien zouden conventionele concepten nooit dezelfde prestaties hebben opgeleverd. …“, Javier Rizo, TMEIC (Toshiba Mitsubishi-Electric Industrial Systems Cooperation).

De moderne containerhaven tussen de steden Abu Dhabi en Dubai kiest wat betreft handling, besturing en veiligheid voor de modernste techniek. Voor het bewaken van de containeromslag wordt het automatiseringssysteem PSS 4000 toegepast.

Intelligente en veilige handling

Het automatiseringssysteem PSS 4000 bewaakt alle veiligheidsrelevante functies van de havenkranen zoals noodstop, hekken en positie. Hierbij worden 19 besturingen PSSuniversal PLC en 38 decentrale systemen PSSuniversal I/O, die allemaal aan elkaar zijn gekoppeld, toegepast.

Besturingsfuncties decentraliseren

Decentralisatie resp. de verdeling van besturingsfuncties speelt een belangrijke rol. In tegenstelling tot een centrale besturing is er een modulair gebruikersprogramma in een centraal project beschikbaar. Hierdoor is een eenvoudige, uniforme handling binnen het complete project mogelijk.

PSS 4000 – één systeem voor veiligheids- en standaardtaken

Naast de veiligheidsfuncties verwerkt PSS 4000 binnen het complete systeem bovendien standaardgegevens: PSSuniversal PLC leest deze in, stuurt ze door aan een hogere standaardbesturing en schakelt de standaarduitgangen vervolgens dienovereenkomstig.Automatiseringssysteem PSS 4000 in gebruik in de haven Khalifa Port in Abu Dhabi.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten