dinsdag 9 april 2013

Decentraal I/O-systeem PSSuniversal voor Profinet-gebruikers

Het decentrale I/O-systeem PSSuniversal van Pilz ondersteunt nu de Profinet-specificatie versie 2.3

Met het decentrale I/O-systeem PSSuniversal kunnen veiligheidstaken en/of standaardbesturingsfuncties eenvoudig op veldniveau worden overgenomen. Hierbij vindt de communicatie bij de Profinet-variant plaats via Profinet volgens de actuele specificatie versie 2.3. Bovendien is het decentrale I/O-systeem PSSuniversal nu ook PROFIenergy-compatibel, zodat een actief en effectief energiemanagement mogelijk is.

De nieuwe versie bevat de volgende belangrijke functie-uitbreidingen:
  • Met het Media Redundancy Protocol (MRP) is het nu mogelijk de communicatietrajecten tussen besturingen en eindapparatuur redundant in een ringtopologie uit te voeren. Hierdoor kan een grotere beschikbaarheid van machines/installaties worden gerealiseerd.
  • Profinet IRT verkort de doorvoertijden in het I/O-systeem PSSuniversal en garandeert een deterministische communicatie.
  • Met iPar Server Support is nu het dynamisch opslaan en laden van parameters vanuit de master mogelijk, zodat voor gebruikers van apparatuur het vervangen van apparatuur wordt vereenvoudigd.
  • Dankzij Shared Device kan een decentraal I/O-systeem PSSuniversal nu met maximaal 2 masters communiceren. Voor het uitwisselen van standaard I/O-informatie met een standaardbesturing en veilige I/O-informatie met een FS-besturing.

De nieuwe functie-uitbreidingen van het Profinet-protocol vormen een aanvulling op de beproefde voordelen van PSSuniversal:
  • Optimaal adresbeheer: het Profisafe-adres is slechts één keer per decentraal station vereist, veiligheidsinstellingen voor elk apparaat worden slechts op één plek verricht
  • Eenvoudig gebruik: geen adresinstelling en -beheer voor elke afzonderlijke I/O-module
  • Optimale benutting van de Fail-safe-adressen/het Fail-safe-aantal: lagere plannings- en beheerkosten
Werk de firmware van uw PSSuniversal kopmodulen met Profinet-poort (312041, 312042, 312043) bij en maak gebruik van de nieuwste versie 2.3.

Meer informatie:
Decentraal I/O-systeem PSSuniversal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten