dinsdag 23 april 2013

Nog slimmer werken met de Pilz Safety Acceptor®

Betrokken en gemotiveerde medewerkers maken uw organisatie. Een goed geolied team levert op tijd de vereiste kwaliteit en waarborgt uw continuïteit. Maar hoe krijg en behoud je zo’n duurzaam team?

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken, dat de driehoeksverhouding leiderschap, rechtvaardigheid en veiligheid bepalend is voor het verhogen van de intrinsieke motivatie en het verkrijgen van veilgheidsgedrag. Als veiligheidsspecialist hebben wij, samen met gedragwetenschappers van Nolost Capital, een uniek meetinstrument en managementrapport ontwikkeld; de Pilz Safety Acceptor®.

Inzicht in teamdynamiek en veiligheid
De Pilz Safety Acceptor® onderzoekt uw organisatie op een drietal issues: leiderschap, rechtvaardigheid  en veiligheid. Dit kan organisatiebreed, afdelingsgericht of teamgericht. Op basis van de input van de betrokken medewerkers wordt een rapport gegenereerd. Hierin worden de teamdynamiek en diverse veiligheidsaspecten inzichtelijk gemaakt. Naast inzicht in de noodzaak van veilig werken, komen ook de aansturing van medewerkers en de prestatie versus beloning verhouding aan de orde. Uiteraard worden eventuele verbeterpunten aangereikt. Kortom, een compleet overzicht om uw organisatie nog optimaler aan te sturen.

Werkwijze?
De Safety Acceptor® is geschikt voor organisatie / teams met meer dan vijf medewerkers.
Elke deelnemer vult anoniem en online een korte vragenlijst in over leiderschap, beloningsstructuur en veiligheid.
Op basis van de informatie van uw medewerkers wordt een gedetailleerd rapport opgesteld
Een week na het onderzoek ontvangt u het digitale Safety Acceptor® rapport (SITE: uitklap met info per rubriek | folder: apart blokje) per e-mail.


Vervolg?
Waarschijnlijk kunt u een groot aantal van de in het rapport genoemde verbeterpunten zelf realiseren. Wilt u advies over onze veiligheidsoplossingen? Dan brengt één van onze adviseurs u graag een bezoek.
Neem contact op voor een afspraak.

Wilt u een uitgebreid adviesgesprek over het rapport? Dan maken wij een afspraak voor u samen met één van de specialisten van Nolost Capital.

Kosten?
De Pilz Safety Acceptor® vergt een investering van slechts € 398,= (ex BTW) per rapport. Een unieke kans om in een korte periode en tegen minimale kosten een gedetailleerd inzicht in uw organisatie te verkrijgen.


Pilz Safety Acceptor®

Leiderschap
Leiderschapstijl moet aansluiten bij organisatiedoelen.
transformationeel leiderschap; mensgericht, medewerkers ontwikkelen, motiveren en inspireren
transactioneel leiderschap; taakgericht, sturend, duidelijke rol- en taakverdeling

Rechtvaardigheid
Prestatie moet in verhouding staan tot beloning.
financieel compensatie; inkomen weerspiegelt verantwoordelijkheid, kwalificaties, werkdruk
intrinsieke waardering; werk geeft voldoening en is uitdagend
erkenning uit het werk; door management, collega’s, klanten en community.

Veiligheid
Veilig werken stimuleert en laat medewerkers excelleren.
medewerkers; veiligheidscultuur
fysieke omstandigheden; werkomgeving
middelen; gereedschap, uitrusting en machines
processen & Procedures; waarborgen en bewaken van regels
management; betrokkenheid en aansturing van veiligheid
communicatie; feedback en informatie

Referentie  
Voor mijzelf als productieleider heeft het me inzicht gegeven in hoe anderen tegen de organisatie of tegen mij aankijken en hoe men zou kunnen reageren op bepaalde zaken. Deze acceptor is een extra tool om je collega’s op de juiste manier te begeleiden, te sturen en te coachen. Het geeft een goede start om je organisatie van verschillende kanten te bekijken. Ook geeft het de leidinggevende de kans om zichzelf te screenen op zijn/haar kwaliteiten en verbeterpunten. Tijdens het gesprek is Jan (red. Jan Tournois, Directeur Pilz Nederland) praktijkgericht en geeft hij voorbeelden. Het gesprek was positief, prettig en zeer professioneel.

Eric Hellemons
Productieleider
Nijpels Meubelen B.V.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten