dinsdag 9 april 2013

Ontwikkel uzelf met CMSE tot een expert in machineveiligheid

Verschaf uzelf een volledig overzicht van machineveiligheid en ontvang de internationaal erkende TÜV Nord-certificering.
 
Pilz beschikt over een grote schat aan ervaring op het gebied van machineveiligheid. Om vakmensen een gespecialiseerde cursus op het gebied van machineveiligheid te kunnen aanbieden, hebben wij de cursus CMSE® - Certified Machinery Safety Expert ontwikkeld. Deze training, die een volledig overzicht omtrent dit onderwerp biedt, stelt de deelnemers in staat hun deskundigheid met een onafhankelijke certificering van TÜV NORD aan te tonen.

De cursus bestaat uit vijf modules met de volgende onderwerpen:
  • Module 1: Basisprincipes van veiligheid, introductie in wetten & normen, motivatie voor veiligheid, bevoegdheden van de verantwoordelijke personen
  • Module 2: Voorschriften voor machineveiligheid, conformiteitsproces, voorschriften inzake arbeidsmiddelen en werkplekken, arbeidsbescherming.
  • Module 3: Risicobeoordeling & praktische workshop over risicobeoordeling
    Module 4: Mechanische veiligheidsvoorzieningen, veiligheidscomponenten/-technologieën, elektrische veiligheid
  • Module 5: Functionele veiligheid van machinebesturingen, functionele veiligheid van fluidtechnische systemen (hydraulica en pneumatiek), workshop over functionele veiligheid met praktische werkvoorbeelden

Internationaal geldige TÜV NORD certificering

Aan het einde van de training wordt met een multiple-choice-toets gecontroleerd of de deelnemers de vijf modules hebben begrepen. Vanwege het strenge succespercentage van 80 procent dat moet worden behaald om het certificaat te verkrijgen, zijn een grondige kennis en begrip van de cursusinhoud vereist. Wanneer de toets met succes is afgelegd, ontvangen de deelnemers een internationaal geldig certificaat van TÜV NORD en mogen dan de titel CMSE® Certified Machinery Safety Expert voeren. Elke vier jaar is een vernieuwing van het certificaat noodzakelijk om de titel CMSE® te behouden.

Bewijs van deskundigheid voor het bevorderen van uw carrière
CMSE® - Certified Machinery Safety Expert is de optimale oplossing waarmee u uw deskundigheid voor de gehele levenscyclus van de machineveiligheid kunt aantonen. Dit bewijs stelt u in staat uw carrière met de internationaal erkende certificering van TÜV NORD te bevorderen.

Meer informatie:
website Certified Machinery Safety Expert www.cmse.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten