maandag 14 juli 2014

Pilz op groeikoers

De totaalaanbieder voor de veilige automatisering breidt zijn capaciteiten uit met twee nieuwe fabrieken in Duitsland en China.

De groundbreaking ceremony voor het nieuwe Peter Pilz productie- en logistiek centrum markeert de uitbreiding van de hoofdvestiging in Ostfildern tot Pilz-campus. De bouw zal ongeveer een jaar duren, de oppervlakte van het gebouw bedraagt 15.000 m². Het gebouw wordt volgens denieuwste normen en inzichten ten aanzien van energie-efficiëntie, bescherming tegen lawaai en logistieke processen gebouwd. Het nieuwe gebouw heeft als doel om de productie en de productiegerelateerde processen nog efficiënter te maken.


Snellere levering aan de Aziatische markt

Pilz bouwt momenteel in het Chinese Jintan een eigen productiefaciliteit om sneller te kunnen leveren aan de klanten op de Aziatische markt. "In Azië is China een belangrijke markt voor ons. Het toenemende veiligheidsbewustzijn en de toenadering tot Europese normen bieden uitstekende perspectieven voor ons", zegt Renate Pilz, bestuursvoorzitter. Het investeringsvolume voor beide fabrieken in Duitsland en China bedraagt in totaal ongeveer 25 miljoen euro.

Meer dan 1800 ambassadeurs van veiligheid

Met op dit moment ruim 1.800 medewerkers kon Pilz ook op dit gebied een groei van meer dan zeven procent noteren. "Wij willen verder groeien en meer medewerkers in dienst nemen", zegt Susanne Kunschert, beherend vennoot. Voor het lopende jaar zijn ongeveer 90 nieuwe banen gepland, vooral op het gebied van de ontwikkeling van hard- en software.

Met de opening van drie nieuwe dochterondernemingen in Canada, Taiwan en Tsjechië heeft het bedrijf in het afgelopen jaar bovendien zijn wereldwijde aanwezigheid uitgebreid. Nu maken 31 dochterondernemingen deel uit van de Pilz-groep. Het exportaandeel van Pilz bedroeg in het afgelopen boekjaar 68,2 procent. Dit is een stijging van 0,4 procent ten opzichte van 2012. Ook de omzet steeg met drie procent ten opzichte van het jaar ervoor, naar 233 miljoen euro.

Positieve vooruitzichten voor 2014 
Het bedrijf is het lopende boekjaar optimistisch ingegaan. "Als de prognoses ten aanzien van de conjunctuur blijken te kloppen, zijn wij ervan overtuigd dat wij het economische resultaat van het afgelopen jaar nog kunnen verbeteren", aldus Susanne Kunschert.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten