maandag 14 juli 2014

Gereedschapsmachines - productief en veilig!http://www.pilz.com/imperia/md/content/editors_mm/g_pnozmulti_2_pitmode_function_icons_motion_monitoring_2014_03.jpg

Pilz is uw partner voor oplossingen op maat voor gereedschapsmachines.

Bent u op zoek naar een betrouwbare partner voor de automatisering van uw gereedschapsmachine? Voor uw individuele, voordelige totaaloplossing bieden wij u een omvangrijk portfolio:
  • PNOZmulti 2: configureerbaar besturingssysteem met Motion Monitoring-functies
  • PITmode: bedrijfsmoduskeuzeschakelaar en regeling van de toegangsrechten
  • PSEN: Veilige sensoren voor een veilige vergrendeling, de bewaking van het vervangen van gereedschap en bewaking van de aanvoer
 

Veilige bewegingsbewaking met PNOZmulti 2
Met de Motion Monitoring-modulen van het configureerbare besturingssysteem PNOZmulti 2 kunt u maximaal twee assen van uw gereedschapsmachine eenvoudig conform EN 61800-5-2 veilig bewaken. Via de voor de industrie geschikte interface Mini I/O kunnen hierbij alle gangbare incrementele opnemers door middel van aandrijfspecifieke verbindingskabels worden aangesloten. Hierdoor wordt niet alleen het bedienings- en onderhoudspersoneel beschermd, maar wordt ook mechanische schade aan de gereedschapsmachines door bijvoorbeeld te snelle beweging voorkomen. De veiligheidsfuncties veilig snelheidsbereik (SSR), veilige snelheidsbewaking (SSM), veilige bewegingsrichting (SDI) en veilige bedrijfsstop (SOS) kunnen eenvoudig middels de PNOZmulti Configurator worden gerealiseerd.

Veilige keuze van de bedrijfsmodus en toegangsrechten
Juist bij een wisseling van de bedrijfsmodus, bijvoorbeeld van de servicemodus naar de automatische modus kunnen vanwege verschillende toegangsrechten gevaarlijke situaties ontstaan. Dankzij de bedrijfsmoduskeuzeschakelaar PITmode worden middels LED's debedrijfsmodi veilig en eenduidig weergegeven. De besturing herkent veilig de ingestelde bedrijfsmodus. Manipulatie wordt voorkomen, omdat weergave zonder rechten niet mogelijk is. Nieuwe pictogrammen speciaal voor gereedschapsmachines, die door de norm zijn voorgeschreven, vereenvoudigen het gebruik van de bedrijfsmoduskeuzeschakelaar - ook internationaal.

Beveilig uw gereedschapsmachine compleet en eenvoudig! Met het configureerbare besturingssysteem PNOZmulti 2, met de bedrijfsmoduskeuzeschakelaar PITmode en de veilige sensoren PSEN.

Meer informatie:
Configureerbaar besturingssysteem PNOZmulti 2
Bedrijfsmoduskeuzeschakelaar PITmode
Veilige sensoren PSEN

Geen opmerkingen:

Een reactie posten