donderdag 7 maart 2013

Nieuwe functies voor de in de aandrijving geïntegreerde veiligheid

Safe Motion - PMCprotego DS beschikt over twee nieuwe functies voor een veilige bewegingsbewaking
 
Safe Motion, de combinatie van de veiligheidskaart PMCprotego S en de servoversterker PMCprotego D, betekent de realisering van in de aandrijving geïntegreerde veiligheidsfuncties. Met bewegings-, stop- en remfuncties wordt de veiligheid van het bedieningspersoneel bij de voorbereiding, formaatwisseling of het onderhoud gegarandeerd en tegelijkertijd wordt de productiviteit verhoogd.

Safe Motion - nieuwe bewegingsfuncties SLP en SLI
De functie "veilig beperkte positie" (SLP, Safely Limited Position) is bedoeld voor het bewaken van eindstanden of van bereikgrenzen op robottoepassingen, lineaire assen of handlingsystemen. De referentiepositie wordt bij het activeren van de bewaking vastgelegd. Bij overschrijding van de grenswaarde wordt de aandrijving veilig uitgeschakeld.

De functie SLI (Safely Limited Increment) neemt de veilige bewegingstaken bij de materiaaltoevoer in "veilig beperkte stappen" op zich, bijvoorbeeld bij de walsaanvoer bij persen. Daarbij bewaakt de veiligheidsfunctie bewegingen van de aandrijving met inachtneming van een gedefinieerde staplengte. Bij overschrijding van de grenswaarde wordt de aandrijving veilig uitgeschakeld.

Normconforme aandrijvingsoplossingen van Pilz
Alle veiligheidsfuncties met PMCprotego DS voldoen aan de eisen van de machinerichtlijn op basis van de IEC 61800-5-2 en zijn ontworpen tot PL e volgens EN ISO 13849-1 of SIL CL 3 volgens EN/IEC 62061.

Hun voordelen in één oogopslag:
  • zeer dynamische, korte reactietijden
  • hoogste veiligheidslevel met slechts één sensor (standaard feedbacksysteem)
  • eenvoudige en snelle ingebruikneming
  • eenvoudig te bedienen softwaretool
  • eenvoudige vervanging van apparaten dankzij SD-geheugenkaart
  • geïntegreerde diagnose PVIS
  • minder bedrading
  • meer functionaliteit en meer comfort, aangezien interne systeemtypen worden gebruikt

Meer informatie:
Safe Motion - PMCprotego DS

Geen opmerkingen:

Een reactie posten