donderdag 7 maart 2013

Efficiënte retrofit voor persen

Bekijk aan de hand van een omgebouwde pers hoe Pilz ook uw machine absoluut veilig en efficiënt maakt.
 
Op de Hannover Messe 2013 in Duitsland, het wereldwijde branchetrefpunt van automatiseringsexperts, laten wij u op aanschouwelijke wijze aan de hand van een omgebouwde pers zien hoe wij u met onze services stap voor stap begeleiden naar een veilige machine.

Mechanisch intact, verouderde veiligheid - retrofit als voordelig alternatief voor nieuwe investeringen
Persen hebben doorgaans een langere levensduur dan andere machines. Na een langere gebruiksperiode kunnen veiligheidsgebreken optreden, veiligheidsmaatregelen zijn verouderd of worden gemanipuleerd. Terwijl mechanische onderdelen nog volledig intact zijn, is de besturings- en aandrijftechniek inmiddels verouderd.
Dankzij gefundeerd geplande en gerealiseerde pers-retrofits kunnen ook oudere machines worden uitgerust met de meest recente elektro-, besturings- en veiligheidstechniek. De kosten zijn aanzienlijk geringer dan bij een nieuwe investering. Pilz maakt uw pers niet alleen weer veilig, maar verhoogt ook de productiviteit en beschikbaarheid. De ombouw rendeert al na korte tijd, omdat de productie weer rationeel en storingvrij verloopt.

Ondersteuning bij de risicobeoordeling en CE-markering
 

Aan de hand van een uitgebreide technische en systeemanalyse wordt bepaald wat onderdeel van een retrofit dient te zijn en wat mogelijke technische wijzigingen betekenen voor een veilig en economisch bedrijf. Het ombouwen van een pers heeft doorgaans een nieuwe risicobeoordeling en CE-markering tot gevolg. Ook in dit geval begeleidt Pilz u als ervaren partner en handelen wij ook de goedkeuringsformaliteiten af.

Retrofit op de Hannover Messe
Voor de Hannover Messe Industrie 2013 hebben wij vooraf een retrofit van een oude pers inclusief risicobeoordeling en een nieuwe CE-markering uitgevoerd. Deze retrofit werd door Pilz gepland, ontwikkeld en gerealiseerd. De omgebouwde pers kunt u bekijken op onze stand op de Hannover Messe in hal 9, stand D17.
 
Meer informatie:
Services voor machineveiligheid
Pilz op de Hannover Messe 2013
Persveiligheid: persen veiligheidstechnisch uitrusten, ombouwen en gebruiken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten