maandag 7 oktober 2013

Milieu management bij Pilz

Pilz werkt met zijn leveranciers aan kwaliteits- en milieugeoriënteerde leveringsvoorwaarden en voert regelma­tig beoordelingen uit, ook op basis van een ecologische oriëntatie. Pilz werkt samen met autoriteiten, verenigingen en andere instellingen en volgt hieromtrent ook de wettelijke ontwikkelingen. Het begrip van medewerkers bij Pilz voor kwaliteit, veiligheid en milieubeheer wordt met trainingen en voortdurende informatie bevorderd. Milieubewust handelen is de taak van iedere medewerker. Voortdurende verbetering wordt gewaarborgd door het Continue-Verbeterings-Proces-Systeem (CVP-systeem).

Ontwikkeling van milieuvriendelijke producten met behulp van ecologische materialen en energiebesparende technieken:


  • Energiebesparende sensoren, besturingen en actuatoren. 
  • Duurzame verbetering van de balans van schadelijke stoffen door het omzetten van loodhoudend soldeer in loodvrije soldeermiddelen. 
  • Reductie van het aandeel schadelijke stoffen bij productiehulpmiddelen. 
  • Toepassen en actueel houden van het Pilz-management van schadelijke stoffen overeenkomstig de REACH-verordening en de RoHS-richtlijnen. 
In ecologisch vormgegeven gebouwen wordt milieubewust en energiebesparend gewerkt en geproduceerd:

  • Fotovoltaïsche installatie voor het opwekken van stroom en ter verbetering van de CO2-balans. 
  • Reductie van zo’n 50% op het gebied van verlichtingsenergie dankzij de vernieuwing van lampen bij de productie. 
  • Bouwkernactivering voor effectief energiegebruik in het Peter Pilz Technologiezentrum. Hiermee wordt het hele jaar door een aangenaam binnenklimaat gerealiseerd en wordt tegelijk in aanzienlijk mate energie bespaard en daarmee ook CO2. 


Pilz registreert zijn milieuprestaties (energieverbruik, afvalstroom, waterverbruik) en evalueert de resultaten om op lange termijn de milieuprestaties te verbeteren.

4 folds safety of automation

Technisch, persoonlijk, milieuvrien­delijk en betaalbaar - dit zijn de vier dimensies van de automatisering de het merk Pilz als “ambassadeur van de veiligheid” mens, machine en milieu biedt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten