donderdag 19 september 2013

Veilig en contactloos remmen – zonder slijtage

Nieuw: het veiligheidsrelais PNOZ s50 is een economische oplossing voor de remaansturing.

Het veiligheidsrelais PNOZ s50 bestuurt en bewaakt twee remmen tot en met veiligheidscategorie PL e. Dankzij de contactloze techniek zijn zeer korte reactietijden voor de beveiliging van personen mogelijk. Bij deze fabrikantonafhankelijke oplossing profiteert u van de volledige flexibiliteit, alsmede van de individuele uitschakelopties voor uw toepassing.

Snel schakelen in noodsituaties dankzij contactloze techniek
Dankzij het veiligheidsrelais is snel schakelen in noodsituaties en langzaam, slijtarm schakelen tijdens normaal bedrijf mogelijk, waardoor de onderhoudskosten worden gereduceerd. PNOZ s50 heeft een energie-efficiënte uitwerking op uw toepassing: De cyclustijden van de toepassing worden verkort, omdat op de tijdelijke overbekrachtiging een parametreerbare spanningsverlaging volgt (pulsbreedtemodulatie PWM).

Bewaking van bedrijfsmatige functies inclusief slijtage

Zowel veiligheidsremmen als vastzetremmen kunnen met het veiligheidsrelais worden aangestuurd en bewaakt. Met name bij in de motor geïntegreerde vastzetremmen wordt de veiligheid vanwege de "slijtagebewaking" aanzienlijk verbeterd.
Als verdere module van de PNOZsigma productfamilie beschikt PNOZ s50 bovendien over een draaiknop om te navigeren door de menu's, alsmede over een weergave van instelparameters en diagnosemeldingen middels een display.

Uw voordelen in één oogopslag:
  • Maximale veiligheid tot PL e volgens EN ISO 13849-1 resp. SIL CL 3 volgens EN/IEC 62061 bij de aansturing van twee remmen
  • Contactloze techniek tot 4,5 A per rem maakt korte reactietijden en een duurzame oplossing mogelijk
  • Gereduceerde cyclustijden dankzij tijdelijke overbekrachtiging met aansluitende spanningsverlaging
  • Hoge veiligheid en geringe slijtage van de rem vanwege snelle resp. langzame uitschakeling van de vermogenscircuits
  • Snelle diagnose middels display
  • Fabrikantonafhankelijke remaansturing dankzij veilige, digitale ingangen

Meer informatie:
 PNOZs50 voor het aansturen van veiligheidsremmen en vastzetremmen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten