donderdag 19 september 2013

Configureerbare besturingssysteem PNOZmulti 2 – decentraal uitbreidbaar

Nieuwe linkmodulen maken een decentralisatie en een veilige communicatie tussen meerdere basismodulen onderling mogelijk.

Voor de configureerbare besturingssystemen PNOZmulti 2 zijn nu linkmodulen voor de decentralisatie en voor de veilige communicatie tussen meerdere basismodulen onderling beschikbaar.

Gedecentraliseerde veiligheid

Op de PDP-linkmodule kunnen decentrale modulen PDP67 aangesloten worden. De signalen van de aangesloten sensoren kunnen zo rechtstreeks uit het veld via de linkmodulen aan de basismodulen worden doorgegeven voor verdere verwerking. Aaneengeschakelde, decentrale installaties kunnen nu ook met PNOZmulti 2 gerealiseerd worden.

Veilige communicatie tussen meerdere basismodulen

De multi-linkmodule maakt een eenvoudige, veilige gegevensuitwisseling tussen meerdere basismodulen mogelijk. Door de modulaire opbouw van PNOZmulti 2 kunnen er maximaal vier linkmodulen op de basismodule aangesloten worden – en daardoor kunnen topologieën zoals ring en boom opgebouwd worden. Zo kunt u meerdere PNOZmulti-eenheden gebruiken voor het realiseren van veiligheidsfuncties van complexere machines en installaties.

Uw voordelen in één oogopslag
  • Decentrale uitbreiding van PNOZmulti 2 mogelijk dankzij de PDP-linkmodule – aansluiting van decentrale modulen volgens beschermingsgraad IP67 voor het realiseren van aaneengeschakelde, decentrale installaties
  • Veilige gegevensuitwisseling tussen meerdere basismodulen PNOZmulti 2 dankzij de multi-linkmodule – daarbij zijn groepenafschakelingen mogelijk en kunnen afzonderlijke installatiedelen in bedrijf gesteld worden
  • Eenvoudige configuratie van de modulen in de softwaretool PNOZmulti Configurator – minder planning en constructie
  • De basismodule verbruikt tot wel 80% minder energie dan vergelijkbare producten
U neemt het zekere voor het onzekere met het gebruik van PNOZmulti – de wereldwijde veiligheidsstandaard voor alle machinetypes.

Meer informatie:
Configureerbare besturingssystemen PNOZmulti 2

Geen opmerkingen:

Een reactie posten