dinsdag 23 juli 2013

Relevante wijzigingen in ISO/TR 14121-2

In het kader van de risicobeoordeling is een nieuwe risico-inschatting van de uitgevoerde risicoreductie vereist.

In ISO/TR 14121-2 is onlangs een aantal aanvullingen en wijzigingen aangebracht om deze aan EN ISO 12100:2010 aan te passen. Deze wijzigingen gelden voor alle gebruikers die te maken hebben met de integratie van veiligheid in design of met de installatie of modificatie van machines.  Pilz gaat in zijn risicobeoordeling al geruime tijd verder dan de nieuwe eisen.

Wijzigingen in ISO/TR 14121-2De volgende wijzigingen in ISO/TR 14121-2 (second edition, 1-6-2012) zijn van bijzonder belang:
  • TR 14121 bevat een voorbeeld van een risicomatrix die overeenkomt met de in ANSI B11.0 gebruikte matrix. 
  • In het kader van de risicoanalyse wordt duidelijk vastgelegd dat er een nieuwe risico-inschatting uitgevoerd moet worden om de effectiviteit van de maatregelen voor risicoreductie te controleren.

Methode voor de beoordeling van het risico in alle fasen van de levenscyclus van machinesBij Pilz voldoen wij niet alleen aan de eisen van voorschriften en normen, maar gaan wij nog verder om er zeker van te zijn dat wij onze klanten de optimale veiligheidsdiensten bieden. Normen schrijven voor dat de risico-inschatting van alle gevaren op basis van een kwantificeerbare methode moet plaatsvinden. Er wordt echter geen concrete methode genoemd die hiervoor geschikt is. Pilz heeft hiervoor een numerieke methode met vier parameters ontwikkeld. Deze methode maakt een zeer nauwkeurige beoordeling van het risico in elke fase van de levenscyclus van machines mogelijk. Op grond van onze interne processen garanderen wij de constante hoge kwaliteit van onze uitwerkingen.

Pilz beoordeelt effectiviteit van de risicoreductie

De vereiste beoordeling van de effectiviteit van methoden voor risicoreductie maakte altijd al deel uit van de Pilz-risicobeoordeling. Als Pilz de eerste risicobeoordeling heeft uitgevoerd, beoordelen wij de machine opnieuw met de toegepaste risicoreductiemaatregelen en documenteren wij de resultaten voor onze klanten. Bij klanten met bestaande en al ontwikkelde machines voeren wij risicoreductiemaatregelen ook uit, als de eerste risicobeoordeling niet door Pilz is uitgevoerd.

Neem contact met ons op!Wij ontwikkelen een professionele, op maat gesneden oplossing voor de maximale veiligheid van uw arbeiders en bedrijf. Met meer dan 25 vestigingen wereldwijd is Pilz ook bij u in de buurt aanwezig.

Meer informatie:
risicobeoordeling
Seminars over machineveiligheid

Geen opmerkingen:

Een reactie posten