donderdag 23 augustus 2012

Wettelijk toegestaan: het automatiseringssysteem van Pilz met goedkeuring voor de spoorwegindustrie

Vanaf nu bestaat er een besturingssysteem uit de automatiseringswereld dat geschikt is voor gebruik in de treinsector. Het PSS 4000: besturingssysteem - voor gebruik in de treinsector uitgebreid met specifieke eisen van de spoorwegen in de module PSSuniversal PLC met goedkeuring voor de spoorwegen.

Tot nu toe werd bij veiligheidsoplossingen in de treinsector hoofdzakelijk proprietaire specifieke techniek toegepast. Met de nieuwe PSS 4000 modulen met goedkeuring conform CENELEC  is nu een werkelijk alternatief beschikbaar. 

De modulen met -R ("railway") in de typeaanduiding worden gekenmerkt door een bijzonder robuuste constructie en voldoen aan de verhoogde eisen van de treinsector. De intuïtieve programmering met gestandaardiseerde EN/IEC 61131-3-editors alsmede de op Ethernet gebaseerde communicatie zijn verdere voordelen.

Er zijn speciale modulen met goedkeuring voor de spoorwegen (veiligheid: CENELEC, TÜV) en die voldoen aan de relevante spoorwegnormen:  EN 50121-3, EN 50121-3-2, EN 50121-4, EN 50155, EN 50126, EN 50128, EN 50129 en voor veiligheidstaken conform SIL 2, SIL 3, SIL 4  (TÜV, CENELEC)

Voor standaard automatiseringstaken – zonder terugkoppeling naar de veiligheidsfuncties zijn er gereduceerde kosten bij de goedkeuring en een korter goedkeuringsproces door het goedgekeurde systeem.

Er is een hoge mate van onafhankelijkheid en overdraagbaarheid met een eenvoudige programmering conform EN/IEC 61131-3 en geïntegreerde communicatiepoorten voor gestandaardiseerde Industrial Ethernet-protocollen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten