donderdag 9 augustus 2012

Abo Matic4: broodsnijden met een nieuwe visie

Bakkerijen en broodafdelingen van supermarkten hebben gemiddeld vijftien
verschillende mensen per week die een broodsnijmachine bedienen. De
machines moeten dus superveilig zijn en een toegevoegde waarde leveren aan
de versondernemer. De Abo Matic4 van ABO Broodsnijmachines uit Leek doet
dat. Deze volledig automatische machine heeft geen bediening nodig. Je legt het
brood erin en het komt er perfect gesneden uit.

“De marges binnen het bakkerijsegment zijn klein. Dat vraagt om optimale beheersing van je bedrijfsprocessen. En om aanpassing van de machines”, legt Freek Herman, verkoop- en technisch directeur bij ABO uit. De broodsnijmachinespecialist ontwikkelde daarom samen met Pilz, leverancier van veiligheidscomponenten, en Advantes Arbo-veiligheid en certificering, een nieuw bedienconcept waarin het werken met de machine centraal staat. Pilz leverde aan ABO een overtuigend nieuw idee waarbij besturing en beveiliging twee aparte systemen vormen: uniek in de bakkerij. Advantes leverde de bouwstenen voor een vertaling naar bedieningsgemak.

 ‘Pas op, er zitten nieuwe messen in de machine; Vers brood niet te langzaam snijden of niet te snel snijden;  Het brood even meehelpen door de snijder te duwen, de messen zijn bot.’ Het zijn allemaal instructies die veel broodsnijders herkennen. Bij de ontwikkeling van de Abo Matic IV was één ding voor Abo, Pilz en Advantes daarom helder: het personeel dat de machine bedient, moet zo veel mogelijk ontzorgd worden. Het resultaat is het toppunt van werkgemak en comfort.

De Abo Matic IV kent geen startknop: alleen een eenvoudig te bedienen schermpje. De machine werkt volautomatisch. Een lichtscherm zorgt ervoor dat de messen niet bewegen als het brood wordt ingelegd. De automaat regelt verder zelf de druk die nodig is om het brood door de messen te duwen. “Elk brood is namelijk weer anders van structuur en messen slijten na verloop van gebruik”, licht Herman toe. Het apparaat is bovendien gemakkelijk toegankelijk: handig in verband met de  schoonmaak. Onderin de machine zit een ruimte voor het handboek, een instructiekaart en een handveger. Een handzame, lichte lade vangt de broodkruimels op. Dagelijks legen voorkomt hygiëne- en ongedierte problemen.

ABO Broodsnijmachines is een familiebedrijf dat al sinds 1955 broodsnijmachines op maat vervaardigt en levert. De gehele productie vindt plaats in Leek. De Abo Matic was tijdens de Bakkerij Dagen te zien in de stand van de hoofddealer voor de bakkerijsector, Van Asselt & Alferink. De prijs van de machine is € 7.650,  excl. BTW. Meer info: www.abobroodsnijmachines.nl, www.vanasseltenalferink.nl.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten