donderdag 23 februari 2017

Pilz presenteert nieuwe serie noodstopknoppen PITestop active - Slim schakelen - Energie besparen

Met PITestop active biedt Pilz een nieuwe serie noodstopknoppen aan die elektrisch geactiveerd kunnen worden. Ze geven door middel van verlichting aan of ze actief zijn of niet. Zo zorgen ze voor meer flexibiliteit en modularisering geheel in de zin van Industrie 4.0. Gebruikers profiteren bovendien van besparingen bij energiekosten: nu hoeft namelijk niet meer de complete installatie onder stroom te worden gehouden om de noodstopfunctie in stand te kunnen houden.


PITestop active biedt voordelen voor installaties en machineparken waarin machineonderdelen worden verplaatst: de machineonderdelen kunnen met hem volgens ISO 13850 veilig actief of inactief worden geschakeld. In samenspel met de besturingssystemen PNOZmulti van Pilz, die de modulaire opbouw van installaties al ondersteunen, kunnen flexibele veiligheidsconcepten eenvoudig worden gerealiseerd, zoals ze vooral ook door de Smart Factory worden verlangd. PITestop active is verkrijgbaar in verschillende varianten voor inbouw in en opbouw op de machine: de inbouwvariant met beschermingsgraad IP65 en de opbouwvariant met M12-aansluiting.Meer vrijheid bij de inrichting
PITestop active is elektrisch activeerbaar en daartoe in het veiligheidscircuit geïntegreerd. De noodstopknop hoeft bovendien niet meer met de hand inactief te worden geschakeld. Zo kan tijd worden bespaard. Ook hoeven mobiele bedieningspanelen nu niet meer veilig te worden opgeborgen, maar enkel veilig inactief te worden geschakeld, hetgeen de veiligheid verhoogt. Verder kan het machinepark met PITestop active flexibeler worden ingericht en bij aaneengeschakelde machines kan er sneller van bedrijfsmodus worden gewisseld: van de halfautomatische modus met veel afzonderlijke modulen tot en met de volautomatische modus waarbij elke noodstop invloed op de hele keten heeft.

Slim verlichte noodstopknop
Bovendien kunnen installatiemodulen worden uitgeschakeld of toegevoegd: inactieve machineonderdelen kunnen zo kosten- en energiebesparend worden uitgeschakeld – zonder extra afdekking van inactieve noodstopknoppen. Bovendien is in een noodgeval een snelle en eenduidige toewijzing mogelijk, omdat PITestop active na bediening deze toestand door middel van continu knipperen aangeeft. Dit versnelt de hernieuwde inbedrijfstelling van de machines en installaties en verhoogt zo de beschikbaarheid ervan.

Veilige noodstop volgens Machinerichtlijn
PITestop active voldoet aan de eisen van de herziene norm ISO 13850: de Machinerichtlijn stelt vooral hoge eisen aan de duidelijke herkenbaarheid en beschikbaarheid van de noodstopknop op een machine. Tot nu toe moest een inactieve noodstopknop worden afgedekt om bij een gevaar verwisselingen uit te sluiten. Dit was soms moeilijk uitvoerbaar in de praktijk. Nu biedt de herziene ISO 13850 nieuwe inrichtingsmogelijkheden. In deze norm is nu voor het eerst vastgelegd dat er ook voor noodstopknoppen een derde toestand "inactief" is gedefinieerd. De veilig bewaakte verlichting door noodstopknoppen maakt nu een veilige activering mogelijk.

Meer informatie over het product vindt u op: https://www.pilz.com/de-INT/eshop/00104002147028/PITestop-Not-Halt-Taster

Geen opmerkingen:

Een reactie posten