maandag 20 februari 2017

PASloto: gevaarlijke energie veilig beheersen

Met PASloto biedt het automatiseringsbedrijf Pilz nu software voor het documenteren van Lockout-Tagout-procedures (LoTo) aan. Zo kunnen activiteitenbeschrijvingen voor de omgang met gevaarlijke energiebronnen eenvoudig worden opgesteld en gedocumenteerd. In aanvulling hierop draagt Pilz in de bijbehorende training de benodigde kennis over de LoTo-procedure en over de optimale omgang met de software over.


LoTo beschrijft de veiligheidsmaatregelen (bijvoorbeeld vergrendelingen) bij de omgang met gevaarlijke energiebronnen zoals elektra, pneumatiek of hydrauliek. Met behulp van de software PASloto kunnen LoTo-rapporten opgesteld en de bedrijfseigen LoTo-regels gecontroleerd worden. Zo kunnen de Lockout-Tagout-procedures eenvoudig worden gedocumenteerd. PASloto stelt de poster voor het documenteren van de complete LoTo-procedure van een installatie op en maakt het mogelijk om foto's van de machine en van de energiebronnen aan de Lockout-Tagout-poster toe te voegen. De licentieplichtige software kan worden gedownload op: www.pilz.com/pasloto



Als aanvulling biedt Pilz de training "LoTo: Lockout Tagout – veiligheidsrelevante blokkering en vergrendeling" aan. Tijdens het eendaagse seminar krijgen fabrikanten en exploitanten gedetailleerde uitleg over de eisen en toepassingen van de LoTo-procedure. Bovendien worden de deelnemers geïnformeerd over alle aspecten van het vrijkomen van gevaarlijke energieën voor de veiligheid van hun medewerkers en het behoud van alle apparaten. Praktijkgerichte oefeningen geven een uitgebreid inzicht in de functies van de software PASloto.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten