dinsdag 10 november 2015

Softwareplatform PAS4000 nu met API


Een echte verademing voor gebruikers die besturingsprojecten op basis van geautomatiseerde processen buiten PAS4000 ontwerpen.
Met het softwareplatform PAS4000 kunnen de besturingen PSSuniversal PLC en PSSuniversal multi in het automatiseringssysteem PSS 4000 eenvoudig met de grafische programma-editor PASmulti of met de programmeertalen IL, STL en LD volgens EN/IEC 61131-3 worden geconfigureerd en geprogrammeerd.

API maakt de aansluiting van externe applicatieprogramma's op PAS4000 mogelijk
Nu biedt Pilz binnen PAS4000 ook een interface voor de externe applicatieprogrammering aan (API - application programming interface). Een echte verademing voor gebruikers die besturingsprojecten op basis van geautomatiseerde processen in bijvoorbeeld Excel ontwerpen. Met behulp van de API kan bijvoorbeeld Excel geautomatiseerd een besturingscode voor PAS4000 genereren. Dit kan tijd besparen in het engineeringproces, vooral als er veel soortgelijke projecten moeten worden opgebouwd. Voorgedefinieerde functies kunnen op deze manier snel en efficiënt naar de interface overgedragen en in het besturingsproject opgenomen worden zonder ze handmatig via een editor te moeten invoeren.
 

Talrijke acties via de API mogelijk

De API biedt de volgende mogelijkheden: het aanmaken van projecten, het programmeren van bouwstenen met bibliotheekoproep, het configureren van hardware en de mapping van de proces- en systeemvariabelen (intern en extern). Ook kunnen er IP-verbindingen aangemaakt en geconfigureerd worden. De overige stappen die nodig zijn om een project te voltooien, bijvoorbeeld het compileren, het laden naar de besturing, het licenseren alsmede het controleren van de functies, worden zoals gebruikelijk in PAS4000 uitgevoerd.

Aangezien het automatiseringssysteem PSS 4000 projecten voor zowel automatisering als veiligheid kan realiseren, kan de API ook worden gebruikt om veiligheidsfuncties efficiënt te genereren.
 

Meer informatie in de online help van PAS4000

Gebruikers kunnen in de online help van het softwareplatform PAS4000 onder "API voor PAS4000" nalezen welke acties er nog meer met de API mogelijk zijn en welke commando's daarvoor nodig zijn.

Meer informatie:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten