maandag 10 februari 2014

Mechatronisch werken, modulair denken

Vereenvoudig het engineeringproces door modulevorming bij het automatiseringssysteem PSS 4000.

Op het gebied van standaardiseerbaarheid komt in de machine- en installatiebouw de nadruk steeds meer te liggen op een modulaire opbouw van machines. Deze modulevorming op het gebied van hardware moet echter ook terugkomen in de software. Zo ontstaat een mechatronische benadering - met als doel het engineeringproces te vereenvoudigen en de herbruikbaarheid van afzonderlijke eenheden te vergroten. Dit vraagt om een decentrale besturingsarchitectuur.

Decentrale besturingsarchitecturenHet automatiseringssysteem PSS 4000 stelt u in staat om de voordelen van een decentrale besturingsstructuur te benutten zonder de hogere mate van complexiteit waar een spreiding van de programma's over verschillende besturingen meestal mee gepaard gaat. U profiteert van een eenvoudiger gebruik en een hoge mate van standaardisering.

Centraal project in gebruikersprogramma in plaats van centrale besturingIn plaats van een centrale besturing (zoals dit het geval is bij traditionele automatisering) heeft de gebruiker in één centraal project de beschikking over een gebruikersprogramma dat voor de looptijd wordt gespreid. Via dit centrale project worden alle netwerkdeelnemers geconfigureerd, geprogrammeerd en gediagnosticeerd. Zo is een eenvoudig, uniform gebruik binnen het totale project mogelijk.

Meer informatie:
Automatiseringssysteem PSS 4000
Animatie PSS 4000

Geen opmerkingen:

Een reactie posten