donderdag 14 februari 2013

Veilig, flexibel – en energie-efficiënt

PNOZmulti 2 verbruiken tot 80% minder energie dan vergelijkbare producten.
Het thema duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van de bedrijfsprincipes bij Pilz. Ons doel is milieuvriendelijke producten te ontwikkelen met behulp van ecologische materialen en energiebesparende technologieën. Hiertoe behoren producten op het gebied van sensoren, de besturingstechniek en de aandrijftechniek.

Vergelijk het energieverbruik!Een vergelijking van het energieverbruik loont bijvoorbeeld bij configureerbare besturingssystemen zoals de PNOZmulti 2 van Pilz. Deze worden toegepast in veel sectoren van de installatie- en machinebouw, waaronder productiestraten, waar niet zelden enkele honderden besturingen veiligheidsfuncties bewaken.

Geringer opgenomen vermogen vergeleken met de concurrentie

Op de markt gangbare oplossingen worden gekenmerkt door een opgenomen vermogen van circa 3,2 watt, sommige veiligheidssystemen vereisen zelfs zo'n 4,5 watt. Met een opgenomen vermogen van slechts 0,8 watt is de basismodule PNOZ mB0 van het configureerbare besturingssysteem PNOZmulti 2 van Pilz bijzonder efficiënt en dat met 20 veilige ingangen en 4 veilige halfgeleideruitgangen (PL e, SIL CL 3) op een breedte van 45 mm.

Grote potentiële besparing – meer efficiëntie

Dankzij het geringere energieverbruik neemt het apparaat tot wel 80% minder vermogen op dan vergelijkbare producten. Omgerekend naar het CO2-verbruik betekent dit bij 4 800 bedrijfsuren een besparing van wel 6,39 kg kooldioxide per jaar voor elke toegepaste besturing.

Meer informatie:

Configureerbaar besturingssysteem PNOZmulti 2

Geen opmerkingen:

Een reactie posten