donderdag 1 januari 2009

Grootschalige renovatie van het Prins Bernhardsluis-complex

Naar aanleiding van het seminar veiligheid bij overheidsinstallaties heeft de Gemeente Deventer Pilz benaderd voor de begeleiding bij de CE-markering van onderstaand object.

Namens de gemeente Deventer maakt Peter Nijboer deel uit van het projectteam dat verantwoordelijk is voor de grootschalige renovatie van de Prins Bernhardsluis. De sluis en de twee bijbehorende bruggen dateren uit de jaren vijftig en zijn aan het einde van hun technische levensduur. Om deze voor de komende decennia in bedrijf te houden is een grootschalige onderhoudsbeurt dan ook zeer gewenst. Zo worden onder andere een nieuwe centrale bedieningsinstallatie en diverse elektrische installaties geplaatst. Hierbij wordt al rekening gehouden met het feit dat in de toekomst omgeschakeld kan worden naar bediening op afstand. Ook worden er civieltechnische renovatiewerkzaamheden uitgevoerd, zoals reparaties aan het beton- en metselwerk van de sluiskolk en het aanbrengen van een nieuwe conservering.

Hiervoor is door de gemeentelijke dienst een programma van eisen samengesteld waarna in samenwerking met een raadgevend ingenieursbureau een bestek is geschreven.

Peter Nijboer: "Pilz heeft dit bestek en ontwerp getoetst aan de wettelijke eisen en huidige normen om te komen tot CE-markering. Daarnaast heeft Pilz ook aangegeven welke voorzieningen getroffen moeten worden om aan die eisen te kunnen voldoen. Zij hebben de kennis in huis en weten de laatste stand van zaken op dit vakgebied."

"Door vooraf de arbeidsgerelateerde risico's goed te inventariseren, te toetsen aan de wettelijke eisen en de uitkomst in het ontwerp te verwerken, wordt vaak meerwerk in de uitvoeringsfase voorkomen. Zo kunnen wij kostenbewust omgaan met gemeenschapsgeld."

Op deze manier wordt gezorgd voor een gestroomlijnd verloop van het project, en een zo gering mogelijke verstoring van de verkeerstromen over de weg én het water. "Want die gaan gedurende het werk gewoon door" aldus Peter Nijboer.

Peter Nijboer, Senior Projectmedewerker
Gemeente Deventer, afdeling Markt & Havens, Beheer & Onderhoud

Geen opmerkingen:

Een reactie posten