maandag 19 september 2016

Veiligheidsrelais PNOZsigma: Maximaal functioneren met minimale breedte

In de veiligheidsrelais PNOZsigma komt jarenlange ervaring samen met de modernste veiligheidstechniek: met weinig kosten bereikt men het maximum aan veiligheid en rentabiliteit.

Met een bijzonder smalle behuizing en grote verscheidenheid in functionaliteit in elk apparaat functioneert PNOZsigma maximaal met een minimale breedte. Implementeer veiligheidstechniek en ervaar de voordelen:

 • ruimtebesparender,
 • flexibeler,
 • sneller,
 • en dus efficiënter


Maximaal functioneren met een minimale breedte

 • Maximaal functioneren met een minimale breedte
 • Tot 50 % ruimtebesparing in de schakelkast
 • Snelle ingebruikneming en uitbreiding
 • Hoge beschikbaarheid en binnen enkele seconden een diagnose
 • Eén apparaat voor vele veiligheidsfunctiesInstelbare bedrijfsmodi voor maximale flexibiliteit
Met keuzeschakelaars voor de bedrijfsmodi stelt met het  PNOZsigma-apparaat in volgens klant-specifieke proces- en veiligheidseisen:


 • instelbare startwijzen: handmatig, automatisch, bewaakt, met aanlooptest
 • instelbare bedrijfsmodus: met of zonder detectie van onderlinge sluiting
 • instelbare tijdvertragingen van 0 ... 300 seconden
 • instelbare tijdfunctie: opkomvertraging, afvalvertraging, wissend (one-shot)Breedte vanaf 12,5 mm
Een veelvoud aan functies gecomprimeerd op de kleinst mogelijke ruimte: PNOZsigma relais zijn tot 50% smaller dan traditionele veiligheidsrelais - men bespaart dus ruimte in de schakelkast en daarmee kosten.
6 LED's voor diagnose binnen enkele seconden6 informatie LED's voor diagnose in één oogopslag
Ieder PNOZsigma relais is uitgerust met zes informatieve LED's, die de schakel- en fouttoestand weergeven:  Power, In1, In2, Out, Reset, Fault. Daardoor kan bij servicewerkzaamheden de diagnose zeer snel worden gesteld en is aansluiting van externe meetapparatuur overbodig.


Contactuitbreiding met één "klik"
Door contactuitbreiding via verbindingsstekkers zijn er minder bedradingskosten
Contactuitbreidingsrelais kunnen middels busconnectoren worden aangesloten op het basisrelais. Bedradingskosten vervallen hierbij volledig!Nieuwe veerklemtechniek - klemmen kunnen afzonderlijk of gezamenlijk worden geopend
De PNOZsigma relais zijn niet alleen verkrijgbaar met schroefklemmen, maar ook met de bewezen, schroefloze veerklemmen. Deze zorgen voor een snelle bedrading en goed vastzittende draden middels verende tongen.


Een bijzonderheid bij PNOZsigma is de nieuwe veerkrachttechniek voor het gerichte openen van de klemruimten: elke klem - dat wil zeggen elke in- of uitgang - heeft twee klemruimten, die bij PNOZsigma gezamenlijk of afzonderlijk kunnen worden geopend. Daardoor kan een monteur gericht de benodigde draad afzonderlijk verwijderen en wordt voorkomen dat onbedoeld andere draden worden losgemaakt.


Snelle montage op rails
De PNOZsigma behuizingen hoeven alleen nog via klikveren te worden vast- of losgeklikt - zonder gebruik van gereedschap. Railmontage verloopt daardoor uitermate snel en comfortabel.

Homogene functieopbouw vergemakkelijkt engineering
De groepering van de functies en bedieningselementen is bij elke PNOZsigma uniform. De klemmen hebben een homogene aanduiding en positie. Daardoor kan men de aansluitingen en relais bij de engineering, installatie en diagnose altijd snel toewijzen.Bescherming tegen manipulatie en vervuiling
Ter bescherming tegen manipulatie en vervuiling zijn alle instelelementen afgeschermd met een afdekkap.

Meer weten hoe een veiligheidrelais werkt? Kijk op https://youtu.be/9eYwfHQ_A84


Geen opmerkingen:

Een reactie posten