dinsdag 1 maart 2016

Inbedrijfstellingstijd verkorten en productiviteit verhogen

Vanaf nu kunt u voor PSS 4000 de firmware-release 13 met talrijke nieuwe functies downloaden.

Verkorte inbedrijfstellingstijd
Met de functie Online change kunt u nu afzonderlijke programmawijzigingen naar de besturing overdragen. Zo bespaart u tijd, omdat bij de inbedrijfstelling niet het complete programma moet worden overgezet en geladen. Aangezien veiligheids- en automatiseringsfuncties in het automatiseringssysteem PSS 4000 gelijk worden behandeld, is de Online change bij Pilz nu voor het eerst ook voor het failsafe-deel mogelijk.

Minder apparaatvarianten dankzij standaardisatie
Met de release 13 biedt de PLC-besturing PSSuniversal PLC een apparaatinterface voor de standaardcommunicatie met ProfiNET-netwerken. ProfiNET is als communicatiestack in de besturingen geïntegreerd. Door speciale configuratie in PAS4000 is het mogelijk om met dezelfde hardware verschillende communicatienetwerken te beheren (UDP raw, Modbus/TCP, Ethernet/IP, etc. en nieuw: ProfiNET). Een besturing PSSuniversal PLC kan als universele toegang tot verschillende communicatiesystemen worden gebruikt.

Hogere productiviteit
De configureerbare verbindingsopbouw SafetyNET p FS biedt een ander voordeel. Deze garandeert een automatische verbindingsopbouw van het systeem als de SafetyNET-verbinding wegvalt. Voor nog meer veiligheid maakt de nieuwe release een impulsverlenging en -vertraging in de compacte module Fast Control Unit (PSSu K F FCU) mogelijk. Zo kunnen ook zeer korte impulsen veilig geregistreerd en verwerkt worden.

De voordelen in één oogopslag:
 • Tijdsbesparing bij de inbedrijfstelling: het compileren van afzonderlijke programmaonderdelen en functiebouwstenen is voor het eerst ook voor het failsafe-deel mogelijk zonder het hele project te moeten compileren.
 • Minder apparaatvarianten dankzij standaardisatie: één besturing kan door configuratie in PAS4000 voor verschillende Industrial Ethernet-communicatieprotocollen zoals bijvoorbeeld ProfiNET worden gebruikt.
 • Hogere productiviteit: bij een mogelijke onderbreking van een SafetyNET p-verbinding voert het systeem een automatische verbindingsopbouw uit.

Meer informatie:

3 opmerkingen:

 1. Wat zijn die communicatiesystemen dan? Of welke bedoel ik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Leonoor,

   Bedankt voor je reactie ne het interesse in Pilz producten.
   De communicatiesystemen die voor onze PSSuniversal gebruikt kunnen worden zijn CANopen, DeviceNET, ProfiBus en ProfiNET.
   Wilt u meer meer informatie over onze PSSuniversal systeem of wilt u weten hoe het PSSuniversal systeem bij u toegepast kan worden?

   U kunt ons bereiken via onze mail adres info@pilz.nl of via +31 (0)347 320477.

   Vertrouwende u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

   Met vriendelijke groeten,
   Pilz-Team

   Verwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen