donderdag 22 mei 2014

Aandrijvingen veilig bewaken met PNOZmulti 2

Met de nieuwe Motion Monitoring-modules voor de configureerbare besturingssystemen PNOZmulti 2 kunt u aandrijvingen veilig bewaken.

Met de nieuwe Motion Monitoring-modules van Pilz worden uw machines en installaties nog productiever. Er zijn modules voor de veilige bewaking van één as of van twee assen beschikbaar. Via de voor de industrie geschikte interface Mini I/O kunnen daarbij alle gangbare incrementele opnemers door middel van aandrijfspecifieke verbindingskabels worden aangesloten.


Gereduceerde kosten bij maximale veiligheidVeilige bewegingsbewaking is niet alleen bedoeld voor de bescherming van het bedienings- en onderhoudspersoneel. Ze voorkomt ook mechanische schade aan de machines en installaties door bijvoorbeeld te snelle beweging, zodat een vlekkeloos productieproces kan worden gegarandeerd.
  • Realisering van veiligheidsfuncties volgens EN 61800-5-2 voor elektrische vermogensaandrijfsystemen met instelbaar toerental
  • Uitgebreide Motion Monitoring-functies voor een hoge beschikbaarheid van uw toepassing
  • Eenvoudige configuratie van de functies via gecertificeerde softwarebouwstenen in de PNOZmulti Configurator

Motion Monitoring-functies voor de bewaking van uw aandrijvingen:
  • veilig snelheidsbereik (Safe speed range): SSR
  • veilige snelheidsbewaking (Safe speed monitor): SSM
  • veilige bewegingsrichting (Safe direction): SDI
  • veilige bedrijfsstop (Safe operating stop): SOS

Hierdoor is het configureerbare besturingssysteem PNOZmulti 2 nu nog flexibeler en kan het voor meer toepassingsgebieden gebruikt worden. Automatisering: compleet en eenvoudig!

Meer informatie:Configureerbare besturingssystemen PNOZmulti 2

Geen opmerkingen:

Een reactie posten