donderdag 28 november 2013

Slijtagebewaking van remmen van verticale assen

Reduceer de gevaren bij verticale assen met de veilige remtest (SBT).

Bij assen met hangende lasten worden vaak vastzet- of bedrijfsremmen gebruikt. Behalve de rem is ook de aansturing van de rem een belangrijk onderdeel van de veiligheidsfunctie. De functie Veilige remaansturing (SBC) wordt doorgaans toegepast voor het aansturen van de vastzetrem, die wederom na stilstand van een as wordt geactiveerd.



Veilige remtest verhoogt de veiligheid van verticale assenEnkel de veilige aansturing van een vastzetrem is vaak niet voldoende om een verticale as veilig te maken. De veiligheid wordt verhoogd door de functie Veilige remtest (SBT). Wordt het slijtagegevoelige mechanische deel van de rem niet regelmatig onderhouden, dan kan bij gevaar niet worden gegarandeerd dat de vastzetrem de voorziene remwerking uitoefent. De functie Veilige remtest (SBT) vervangt maatregelen die tot nu toe handmatig moesten worden uitgevoerd door een automatische test: Bij een negatief resultaat wordt de installatie stilgezet en de storing gemeld. Op deze wijze worden de onderhoudswerkzaamheden aanzienlijk beperkt.

Safe Motion maakt SBT mogelijk en verhoogt tegelijkertijd de productiviteitMet de veiligheidskaart in de servoversterker PMCprotego DS worden veiligheidsfuncties direct in de aandrijving gerealiseerd - Safe Motion. Behalve de "veilige remtest" zorgen bewegingsfuncties als "Veilig gereduceerde snelheid" (SLS) en stopfuncties als het "Veilig uitgeschakelde koppel" (STO) voor kortere ombouwtijden en verhogen ze de beschikbaarheid voor het proces. Alle veiligheidsfuncties voldoen aan de eisen van de Machinerichtlijn op basis van de norm IEC 61800-5-2 en zijn ontworpen tot PL e volgens EN ISO 13849-1 of SIL CL 3 volgens EN/IEC 62061.

Hoogste veiligheidslevel bereiken met één sensorBereik dankzij Safe Motion Performance Level e - met uw reeds bestaande standaard feedbacksysteem. Aandrijftechniek van Pilz, geïntegreerd in de desbetreffende systeemomgeving, staat open voor verschillende interfaces en functionaliteiten.

Meer informatie:
Remaansturing en -bewaking

Geen opmerkingen:

Een reactie posten