donderdag 5 januari 2012

Veiligheidsfuncties conform EN ISO 13849-1 resp. EN/IEC 62061 heel eenvoudig berekenen. Nu de video bekijken!

Niet iedereen is een wiskundig genie, daarom hebben wij de Safety Calculator PAScal ontwikkeld. Deze softwaretool berekent en verifieert de essentiële veiligheidsparameters zoals Performance Level (PL) en Safety Integrity Level (SIL) van veiligheidsfuncties in machines en installaties. Hoe eenvoudig deze tool kan worden bediend, ziet u in onze introductiefilm over PAScal.

Veiligheidsbeoordeling met inachtneming van de actuele normen

De Safety Calculator PAScal vereenvoudigt met zijn systematische werkwijze de veiligheidsbeoordeling met inachtneming van de actuele normen. Basis voor de berekening van PAScal zijn de geharmoniseerde veiligheidsnormen EN ISO 13849-1 en EN/IEC 65061. Het resultaat wordt met de vereiste veiligheidsparameters van de veiligheidsfuncties vergeleken en grafisch weergegeven. U legt heel eenvoudig de invloed van de afzonderlijke componenten op de betreffende veiligheidsfuncties vast.

Inzetbaar tussen fabrikanten onderling

Dankzij verbeterde bibliotheken, waarin de veiligheidstechnische kengegevens van alle Pilz-producten en van andere fabrikanten uit Sistema (software-assistent van het IFA) zijn opgeslagen, overtuigt deze tool door de praktijkgerichtheid. PAScal kan eenvoudig en snel tussen fabrikanten onderling worden ingezet.

Bekijk nu de introductiefilm PAScal.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten