vrijdag 1 januari 2010

OOM introduceert de nieuwe subsidieregeling PTT2010

OOM biedt vanaf 1 januari 2010 een vernieuwde regeling: de PTT2010. Met deze bijdrage in de scholingskosten willen we samen met de werkgever, medewerkers helpen te blijven investeren in hun vakmanschap.

In juni 2009 werd de PTT opgeschort. In de afgelopen tijd werd de regeling uitgebreid geëvalueerd. Op basis van het evaluatierapport heeft het bestuur van OOM gewerkt aan een vernieuwde PTT, die betaalbaar, beheersbaar en goed uitvoerbaar is.

In de nieuwe regeling wordt een hogere procentuele vergoeding beschikbaar gesteld voor scholing die bijdraagt aan de versterking van de innovatieve kracht van de medewerker, het bedrijf en de sector dan voor cursussen op het gebied van veiligheid, arbo en milieu. Het principe 'op is op' blijft ook op de PTT 2010 van toepassing.

PTT2010
Je bent nooit te oud om te leren. Ook vakmensen in de metaal moeten bijblijven. Om de concurrentiepositie van het bedrijf te versterken, om te kunnen groeien en om het werk uitdagend te houden.

Waarom de PTT2010?
Deze trainingstoelage is de opvolger van de PTT. De doelen zijn dezelfde: het vergroten van vakmanschap in de metaal en het op gang houden van het gesprek tussen werkgevers en werknemers over loopbaanontwikkeling.

Wie kan de regeling aanvragen?
Bedrijven kunnen een bijdrage aanvragen voor werknemers die een cursus of opleiding willen volgen. Een aanvraag kan (vanaf 14 december 2009) voorafgaand aan de cursus worden ingediend via www.mijnoom.nl.

Welke opleidingen komen in aanmerking?
Opleidingen die de innovatieve kracht van bedrijven versterken, kunnen rekenen op een relatief hogere bijdrage dan (wettelijk) verplichte cursussen of cursussen in de categorie arbo, veiligheid en milieu. Een aantal opleidingen komt niet in aanmerking. Zie www.cursuscatalogus.nl voor voorbeelden van cursussen die voor een bijdrage uit de PTT2010 in aanmerking komen.
Een aantal opleidingen komt niet in aanmerking, zoals rijopleidingen en vormen van collegiaal opleiden waarbij geen extern instituut betrokken is.

Hoe lang geldt de PTT2010?
Ook voor deze regeling geldt: op is op. De regeling wordt in de loop van het jaar geëvalueerd.


Voorwaarden

  1. De bijdrage is maximaal 375 euro per persoon per jaar.
  2. Vaktechnische cursussen worden voor maximaal 50 procent vergoed.
  3. Wettelijk verplichte cursussen en scholing op het gebied van arbo, veiligheid en milieu worden voor maximaal 25 procent vergoed.
  4. Uitgesloten zijn rijvaardigheidsbewijzen en vormen van collegiaal opleiden die niet worden verzorgd of geëxamineerd door een extern instituut.
  5. De PTT2010 kan worden aangevraagd voor maximaal 20 procent van het personeel of vijf medewerkers. Bij minder dan vijf werknemers geldt de regeling naar rato.
  6. Aanvragen kunnen worden ingediend via www.mijnoom.nl en moeten voorafgaand aan de cursus in het bezit zijn van OOM. Binnen tien werkdagen krijgt u bericht van OOM of de bijdrage wordt toegekend.
  7. Overige aanvragen worden binnen 20 werkdagen behandeld. Ook deze moeten voorafgaand aan de cursus in het bezit van OOM zijn.
  8. Toegezegde bijdragen kunnen tot uiterlijk vier maanden na afloop van de cursus worden gedeclareerd.

Meer informatie
De telefonische helpdesk van OOM tel 0172 - 521 500 of e-mail naar info@oom.nl.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten