zondag 1 maart 2009

Workshop: projecten opleveren volgens de Machinerichtlijn

( 1 dag van 09.00- 16.00 uur)

Doel:
Project opleveren volgens de Machinerichtlijn

Inhoud:
Projectvoering volgens IEC 62061/ISO 13849-1

Beschrijving:
Onder de nieuwe Machinerichtlijn zijn nieuwe normen geharmoniseerd met betrekking tot de veiligheid van machines. Vanuit deze nieuwe normen worden mogelijkheden gegeven om besturingstechnische veiligheid te realiseren met programmeerbare systemen, daar staat tegenover dat er zware eisen worden gesteld aan de projectvoering.

Deze zware eisen worden gesteld omdat zoveel mogelijk fouten in het veiligheidssysteem voorkomen moeten worden én het waarborgen van de kwaliteit voorop staat. Binnen de projectvoering worden verificatie en validatie op meerdere projectstadia voorgeschreven.

In deze workshop leert u aan de hand van een voorbeeldproject de verschillende projectstadia te doorlopen. De documentstromen en -verificaties worden op interactieve manier besproken en toegelicht. Tevens zullen de belangrijke testen worden doorgenomen.

De wijze van projectvoering is niet alleen noodzakelijk voor de veiligheidssystemen, het is ook zeer aan te bevelen om de volledige projectvoering volgens deze methode te voeren. De reden hiervoor is dat door verificatie en validatie de projectscope beter wordt gedefinieerd en al in vroeg stadium van het project bij alle partijen bekend is wat geleverd gaat worden.

Doelgroep:
Projectengineers en projectleiders in de automatiseringsbranche.

Voorkennis:
We bevelen aan om te beginnen met de basiscursussen IEC 62061/ISO 13849-1 (zie ook http://opleidingen.pilz.nl)

Locatie:
Deze workshop vindt plaats op locatie.

Voor meer informatie of voor het maken van een workshopafspraak kunt u contact opnemen met één van onze Pilz medewerkers op telefoonnummer 0347 320 477 of per e-mail info@pilz.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten